Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren araç filosuna yeni araçlar eklenmeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar sonrasında 8 araç yenilendi ve 13 araç bulunan filonun yaş ortalaması 21’den, 7’ye düştü.

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün araç filosuna eklenen yeni araçlarla birlikte hizmet veren 13 aracın yaş ortalaması 7 oldu. 2015 – 2018 yılları arasında filoya katılan araçlarla itfaiye ekipleri olaylara müdahalede zaman kazandı.

İtfaiye araç filosu ve yeni araçlar hakkında bilgiler veren Bolu Belediyesi İtfaiye Grup Amiri Kenan Coşkun, “2015 yılının içerisinde bir plan ve program dahilinde araçların modernizasyonunu ve yenilenmesini sağlamak amacıyla bir çalışma başlattık. Bu çalışma 3 yıl kadar sürdü. Mevcut envanterimizde bulunan 13 araçtan yaklaşık 8 tanesi yani yüzde 70’lik bir kısmının yenilenmesini sağladık. 3 yıl uzun gibi gözükse de, özel donanımlı araçlar olduğu için bunların alım süreci uzun sürüyor. Araçların her şey bittikten sonra bile teslim süresi 5 ila 8 ayı bulabilmekte. Araçlarımızın yaş ortalaması bundan 4 yıl önce 21 iken, şu an 7’ye düşmesini sağladık. Araç filomuz gayet genç. Kendi şehir büyüklüğümüze baktığımızda birinci sırada yer alıyor diyebilirim.” şeklinde konuştu.

Yeni araçlarla birlikte yangına müdahalede zaman kazanıldığına dikkat çeken Coşkun, “Yeni araçlarımız, daha hızlı daha seri ve daha güçlü oldukları için bizim yangına ulaşma sürecimiz çok azaldı. Ayrıca, yeni gelen araçlarımızda özel donanımlar sayesinde vatandaşlarımızın yangınla karşılaştığı durumlarda, daha az zarar vererek, özel ekipmanlar sayesinde daha etkin bir müdahale sağlamaktayız.” dedi.

Editör: TE Bilisim