İYİ Parti İl ve İlçe Teşkilatı birlik, beraberlik ve dostluk kahvaltısında bir araya geldi. 

Kahvaltıya, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Güler, partililer ve aileleri katıldı.

Kahvaltıda bir konuşma yapan İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş birlik beraberlik mesajı verdi. 31 Mart Yerel seçimlerinde CHP ile işbirliği yaptıklarını ifade eden Örnekbaş şunları kaydetti:

“Değerli İYİ Partili cesur dava arkadaşlarım, partimizin kuruluş aşamasından bu güne geldiği nokta ve önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili muhtemel gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum.  Malumunuz olduğu üzere İYİ Parti bir yıl gibi kısa bir sürede örgütlenmesini tamamlayıp 24 Haziranda ilk genel seçimlere girip oradan %10 gibi bir oy oranı ile 43 Milletvekili çıkarmış olup Türkiye Büyük Millet Meclisinde partimizi temsil etmektedir. Milletimiz için çok önemli konularda da önergeleri ve yasa tekliflerini gündeme getirmektedir. Önümüzdeki 31 Mart’ da yapılacak yerel seçimlerde Parlamento seçimleri gibi önem arz etmektedir. Yerel seçimlerde de Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl genel Meclis Üyeleri, Mahalle ve Köy Muhtarları seçilecektir.

Kamuoyundan takip ediyorsunuz 24 Haziranda olduğu gibi 31 Mart seçimleri içinde Cumhuriyet Halk Partisi ile birçok yerde genel olarak işbirliği yoluna gittik. Bolu ilimizde de yine bu görüşmeler çerçevesinde işbirliği yapılan illerden bir tanesi olarak şu anda önümüzde durmaktadır.

Bizlerde partinin yetkili kurulundaki arkadaşlar olarak değişik zamanlarda muhatabımız olan Cumhuriyet Halk Partisi ile görüşmelerimizi sürdürmekteyiz ve henüz sonuçlanmış değil. Fakat görüşmelerimizin olumlu yönde gittiğini sizlere söyleyebilirim, iyi yönde gittiğini bu sayede bir çok belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği kazanabileceğimizi düşünüyorum. Burada yalnız bir şeyi ayırt etmek lazım, bizim iş birliğimiz sadece belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyelikleri için olacaktır. İl genel meclis üyelikleri için bütün ilçelerimizde ve seçim çevrelerinde kendi adaylarımızı çıkaracağız il genel meclisi adaylıkları düşünen arkadaşlarımız taleplerini partimize iletebilirler, onları bir şekilde yetkili kurullarımız değerlendirecektir.

31 Mart seçimlerinde de umulanın üzerinde belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyelikleri kazanacağız. Kazanacak olduğumuz başkanlıklar ve meclis üyelikleri ile tüm Türkiye de liyakat a, hakkaniyete ve adalete dayanan iyi belediyecilik örneklerini sergileyeceğiz.

Son olarak önemli konularımızdan biri olan ilçe belediye başkan adaylıklarımıza değinmek gerekirse. Cumhuriyet Halk Partisi ile ortak adaylarımızı tanıtmak istiyor. Seben İlçemizde Belediye Başkan Adayımız Enver Erkaygusuz’ u, Gerede İlçemizdeki Belediye Başkan Adayımız Orhan Ünaldı ve Bolumuzun Karacasu Beldesi Adayı Yasin Bektaş’ ı sizlere takdim etmek istiyorum” diyerek sözlerine son verdi.

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Güler ise konuşmasında; “ Partimizi seçim yarışına sokmamak için alelacele olarak yapılan 24 Haziran erken seçimini atlattık. Önümüzdeki 31 Mart Yerel seçiminde hassasiyetle üzerinde durmamız gereken konulardan biride seçim güvenliği konusudur. Seçim güvenliği adına mücadelemizi ittifak olduğumuz partilerden sandık görevlileri yazarak yaptık. Partimizden sandık görevlisi olarak yazılacak arkadaşlarımıza seçim güvenliği hakkında eğitimler verilerek her bir oyumuza sahip çıkacağız” diye konuştu.

Oy kullanmanın memleket ve demokrasi açısından çok büyük önem arz ettiğini belirten Güler; “Hangi partiden olursa olsun oylarınızı mutlaka kullanın” dedi.

 

Editör: TE Bilisim