Jandarma Teşkilatınının kuruluşunun 180’inci yıl dönümü münasebetiyle Bolu İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere akşam yemeği verildi.

Haber: Aslı Akış

Jandarmanın 180’inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle şehit ve gazi jandarma personelinin aileleri onuruna program düzenlendi. Program Jandarma Kıdemli Çavuş Canan Şahin’in jandarma tarihçesini okuması ile başladı. Ardından Jandarma Muhabiri Üsteğmen Sabri Özcan’ın kutlama mesajları okuması ile devam etti.

Programda Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ise günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

“JANDARMA TEŞKİLATIMIZI 180 YILLIK ŞANLI BİR TARİHE SAHİP”

Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik yaptığı konuşmasında Jandarma Teşkilatının önemine vurgu yaptı. Çelik “Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Jandarma Teşkilatının 180’inci kuruluş yıldönümünü gururla kutlamanın, mutluluk ve heyecanının içindeyiz. Başarılarla dolu 180 yıllık bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar Yüce Milletimizin, engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması hizmetleri ile ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma personeli olarak her zaman bizler milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız” şeklinde konuştu.

“JANDARMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GÜCÜ VE TEMİNATI OLMUŞTUR”

“Türkiye Cumhuriyeti Jandarmasının Türk Milleti’nin sonsuz güvenine mazhar olmayı başardığını kaydeden Albay Nadir Çelik; “Kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, yaz-kış, gece-gündüz, yağmur-çamur demeden, halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşım ile her zaman milletinin yanında yer almış ve almaya da devam edecektir. Jandarma, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olmuştur. Kahramanca canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazı kesimlerinde teröristle mücadele harekâtı icra eden jandarma emniyet teşkilatımız ve diğer kurum ve kuruluşlar ile tam bir koordine içerisinde, bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakârca görev yapmaktadır. Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveri ile görev yapan, devletin halka açılan penceresi konumunda olan jandarma Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, hukuk devleti krallarına uygun vatandaşlarımızın hak ve özgürlüğüne saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen, halkımız ile bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen milli, ahlaki ve mesleki değerler ile yetişmiş personeli ile üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveri ile verilen bütün görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir. 180 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakarca ve kahramanca hizmet eden tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu jandarma genel komutanlığının tüm personeli adına bu mutlu günü bizimle paylaşan herkese saygılarımı sunarım.” İfadelerini kullandı.

Yenilen yemeğin ardından yemek duası okudu ve protokol üyeleri programa katılan şehit yakınları ve gaziler ile yakından ilgilendiler. Programda özel olarak hazırlanan ve masalara bırakılan jandarma şehitlerinin fotoğrafları ailelere hediye edildi.

Editör: TE Bilisim