Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları uygulamaları artırdı. Ekipler araçların yanı sıra kırmızı ışıkta geçen yayalara da ceza kesti.

Haber: Aslı Akış

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kırmızı ışıkta geçen yayalara yönelik uygulama yapıldı. Sadece sürücüler için değil, yayalar için de trafik denetimleri artırıldı. Bolu’da kırmızı ışıkta geçen 11 yayaya toplamda 1.188 TL idari para cezası kesildi.

KIRMIZI IŞIKTA GEÇEN YAYAYA PARA CEZASI

D-100 kara yolunun YSE Kavşağı'nda yapılan uygulamada kırmızı ışık yanmasına karşın karşıdan karşıya geçmekte olan yayalar durdurularak, “Yaya olarak kırmızı ışıktan geçmek” suçundan hakkında işlem yapıldı. Trafik polisince yayalara 108’er lira tutarında ceza kesildiği belirtildi.  Yayaların kırmızı ışık ihlali ise polis kameraları tarafından kaydedildi.

“AMACIMIZ TRAFİK KAZALARINA MARUZ KALMALARINI ÖNLEMEK”       

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan yaptığı açıklamada, Trafik kurallarının sadece sürücüleri kapsamadığını, kuralların yayalar için de geçerli olduğunu belirterek, yayaların trafik kurallarına uymakla kendi güvenliklerini garanti altına alacağını ifade etti.

Amaçlarının yayaların trafik kurallarına uymalarını sağlamak olduğuna değinen Çalışkan, yaptıkları çalışma ile amaçlarının yayaların trafik kazalarına maruz kalmalarını önlemek olduğunu vurguladı.

 

Editör: TE Bilisim