Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre bugün yağışlarla beraber sıcaklıklar hızla düşecek. Hafta sonu tüm yurda kış geri dönerken Meteoroloji’den zirai don uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıkları Pazartesi gününden itibaren artmaya başlayacak.

Haber: Ömer Çetinaslan

Türkiye hafta sonunu soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında geçirecek. Son dakika tahminlerine göre bugün hızla düşmeye başlayacak sıcaklıklar hafta sonu Bolu’da en düşük 0 derece en yüksek 5 derece olacak. Yüksek kesimlerde kar yağışı, kent merkezinde karla karışık yağmur yağması bekleniyor.

ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT!

Meteoroloji Genle Müdürlüğü tarafından zirai don uyarısı da yapıldı. Yapılan uyarıda; “20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar, 22 Nisan Pazartesi ve 23 Nisan Salı sabahına kadar, tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu Bölgesi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.” denildi.

YENİ HAFTAYLA BERABER BAHAR BAŞLIYOR

Gelecek haftanın ilk günlerinden itibaren yükselmeye başlayacak hava sıcaklıklarıyla beraber güneşli günler yurtta kendini gösterecek.

Bolu’da beklenen hava sıcaklıkları şu şekilde:

 

 

Editör: TE Bilisim