Bolu Belediye Başkanlığı kentte bir ilke imza atarak, otobüs bekleyen vatandaşların mevsim şartlarından etkilenmemeleri için klimadurak uygulamasını hayata geçirdi.

 

Bolu Belediyesi şehir içi ulaşımda önemli bir yeniliğe imza atarak, özel halk otobüsü kullanan halkın yoğun kullandığı 2 bölgeye ‘akıllı durak’ yerleştirdi. Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Trafik ve Ulaşım Birimi’nce hayata geçirilen ‘akıllı durak’ uygulamasına Aktaş Mahallesi Süreyya Sokak’ta bulunan merkez durak ile Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan durakta başlanıldı ve halkın yoğun olarak kullandığı her iki eski durak belediye ekiplerince bugün yenileri ile değiştirildi.

 

Klima konulup, akıllı ekranlarla donatıldı

24 saat kamera sistemi ile korunan akıllı duraklarda her ayrıntı düşünüldü. Kışın Türkiye’nin en soğuk illeri arasında yer alan, yazın da bunaltıcı sıcakların yaşandığı kentte otobüs bekleyen vatandaşların mevsim şartlarından etkilenmemeleri için duraklara klima konuldu. Ayrıca durakların içinde şehir içi yol durumu, nöbetçi eczaneler, borsa bilgileri ve belediye duyurularının yapılacağı elektronik bilgilendirme ekranları ile otobüs beklerken sıkılanlar için çeşitli dergi ve kitapların yer alacağı kitaplıklar da bulunuyor. Akıllı duraklar, kablosuz internet kurulumu için de müsait durumda.

 

Belediye yetkilileri, şimdilik 5 durakta başlayan uygulamanın gelen talep ve tespitlere göre ilerleyen günlerde artacağını bildirdi.

Editör: TE Bilisim