Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübünün offroad takımı Köroğlu Team, Türkiye çapında düzenlenen yarışmada 3’üncü oldu. Takım, Demokrasi Meydanında düzenlenen törende üçüncülük kupasını Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a verdi. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Demokrasi Meydanında düzenlenen törene Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Başkanı Burhan Turan, sporcular ve basın mensupları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Başkanı Burhan Turan katkılarından dolayı Bolu Belediyesi ve Başkan Alaaddin Yılmaz’a teşekkür etti. Turan şöyle konuştu; “2018’da başladığımız Türkiye Offroad Şampiyonasına Bolu Köroğlu Team adına şu anda Türkiye takımlar üçüncülüğünü sezon sonunda almış bulunmaktayız. Onun için buradayız. Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü bugüne kadar farklı etkinliklerle geldi. Çok sayıda aracımız var. Bolu’nun doğal güzelliklerini insanlara tanıtıyoruz. Ulusal camiada da gövde gösterelim dedik ve uzun zamandan sonra offroad şampiyonasına katıldık. Türkiye takımlar üçüncüsü olduk. Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bütün belediye personeline, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. 2019 yılında belediyemiz tekrar bize destek olur, Türkiye’nin farklı illerinde gövde göstermek, Köroğlu’nun çelik atlarını farklı illerde, ulusalda koşturmak istiyoruz. Mart ayında offroad pistimiz var, 9 – 10 Mart Türkiye Trial Şampiyonasının ilk ayağı Bolu’da başlayacak. Geçen sene de yapmıştık, kent meydanından hareket etmiştik, yine 9 – 10 Martta kocaayaklar, buggyler, ekstrem araçlar gelecek. Burada mart ayında yarış düzenleyeceğiz.”

“Onlar ne isterse biz yanlarındayız”

Turan’ın ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye’nin neredeyse en iyi offroad pistinin Bolu’da bulunduğunu bunu da Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü ile beraber yaptıklarını ifade etti. Yılmaz şöyle konuştu; “Bolu şehir olarak spor kenti olacak, turizm kenti olacak, sağlık kenti olacak ve üniversite kenti olacak demiştik. 15 yıldır bunun için çalışıyoruz. Sporun her branşının kamp merkezi Bolu olacak dedik ve bu işle başladık. Böylelikle Bolu’nun tanıtımını da yapacağız. Bolu dünya şehri olacak. Offroad takımımız belediyemizle müşterek faaliyet yürütüyor. Şu an belki de Türkiye’nin en güzel offroad pisti Bolu’da. Onu en mükemmel hale getirip belki de dünyanın en güzel pisti haline dönüştüreceğiz. Bunu offroad, kulübü ile beraber yapıyoruz. Onlar ne isterse, biz yanlarındayız. Böylelikle Türkiye’de Bolu, en küçük illerden biri olmasına rağmen eğer Türkiye’de takım üçüncülüğünü kazanıyorsa bu gençlerimizi kutlamak lazım. Sportif anlamda, ampute takım da burada kamp yaptı, o da dünya ikincisi oldu. Emeği geçen herkesi kutluyorum.”

Konuşmaların ardından Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Başkanı Burhan Turan, takım adına alınan üçüncülük ödülünü Başkan Yılmaz’a takdim etti.

Editör: TE Bilisim