Türk Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı, “Kurban bereketi yıl boyunca sürsün” sloganıyla Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası yürüttüklerini açıkladı. Kınacı; “Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek” dedi.

Kınacı, yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle açılamalarda bulunarak dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlarının, İslami kurallara uygun olarak kesileceğini söyledi.

Haber: Ömer Çetinaslan

Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı, bu yılki Kurban Bayramında da kesilen kurbanların gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere ülkemizin ve dünyanın farklı bölgelerine ulaşacağını ifade etti. Kınacı; “150 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Kızılay, 2007 yılından bu yana Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırıyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekâletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki binlerce ihtiyaç sahibine ulaştıracağız. Mazlum insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleri ile evlerine, gönüllerine mutluluk vermenin, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yaşayacağız.

“İSLAMİ KURALLARA UYGUN”

Artık geleneksel hale gelen ve bu yılki sloganı “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” olan Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanları, İslami kurallara uygun olarak kesilecek. Elde edilen etler, vekâlet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine, sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak” ifadelerini kullandı.

 “AMACINA UYGUN KURALINA UYGUN”

Türk Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı, vekâlet ile kesilecek kurbanlıkların, veterinerler tarafında özenle seçileceğini söyledi. Kınacı konuşmasına şöyle devam etti; “Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, veterinerler tarafından seçilerek, modern kombinalarda, vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayram’ının ilk 3 günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek

“YAKLAŞIK 40 ÜLKEDEN KURBAN VEKÂLETİ VERİLEBİLECEK”

Kızılay ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Bosna Hersek ve Bulgaristan’ın da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya’nın da aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş’in de aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan ve Tataristan’ın da aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak’ın da aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere yaklaşık 40 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a kurban vekâletlerini verebilecek” dedi.

“KIZILAY’I BİR KEZ DAHA SAHİPLENECEĞİNİZE İNANIYORUM”

Kızılay’ın Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasının ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için yazılı, görsel ve sosyal medya desteğinin olması gerektiğini belirten Kınacı; “Her dönemde mazlum ve mağdurların yanında olan Kızılay’ın bu çalışmalarının hedefine ulaşabilmesi için, sizin vereceğiniz destek büyük önem taşıyor. Bir kanaat önderi ve sorumlu bir gazeteci olarak kampanyamızı yazılı, görsel ve sosyal medyadaki takipçilerinize duyurmanız ve onları bağışlarını vermeye davet etmeniz, daha çok ihtiyaç sahibine yardım eli uzatabilmemizin yolunu açacak. Bir yerine çok olmanın güzelliğini her zamankinden daha fazla hatırladığımız bu dönemde, Kızılay’ı bir kez daha sahipleneceğinize inanıyor, gerek kampanyamıza katılımınız, gerekse de kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında tanıtım desteğiniz için şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

168 ÇAĞRI MERKEZİNDEN 7/24 BAĞIŞ

Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 750 lira öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için 590 lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; Bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını,

Türk Kızılay Şubelerini, PTT şubelerindeki Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâlet verebilecekler.

Ödemesini kredi kartı aracılığı ile gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler.

Editör: TE Bilisim