Bolu Ticaret İl Müdürlüğü, Bolu Belediyesi Zabıta ekipleri ve Bolu Defterdarlığı görevlileri pazar yeri ve marketlerde denetim yaparak sebze ve meyve fiyatlarını kontrol etti.

Haber: Aslı Akış

Ticaret Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen talimat doğrultusunda ilimizdeki açık ve kapalı pazar yerlerinde, marketlerde, manavlarda ve toptancı halinde haksız fiyat artışı denetimleri gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü görevlileri, Bolu Belediyesi Zabıta ekibiyle birlikte, pazar yeri ve marketlerde fiyat denetimi yaptı. Ekipler, tezgahlardaki meyve ve sebzelerin fiyatlarını kontrol etti. İrsaliye ve faturaları inceleyen ekipler, ürünlerin etiket fiyatlarını faturalarla karşılaştırdı.

SEBZE VE MEYVE FİYATLARI DENETLENDİ

Yapılan denetimlerde elma, domates, yeşil soğan, marul, biber, kuru soğan, patates, ıspanak gibi 19 ürüne ilişkin denetim yapıldı. Ayrıca 12 ay boyunca en çok tüketilen portakal, elma, biber, domates, kuru soğan, patates ve ıspanak gibi 31 ürünle ilgili olarak Ocak, Şubat ayında mevsimine göre 39 üründe fiyatlar incelenmesi yapıldı. Ayrıca, ilgili birimler tarafından sebze ve meyve fiyatlarındaki abartılı kar ve haksız kazanç sağlayanlara karşı denetimlerin market, manav ve satış yerlerinde aralıksız devam edeceği bilgisi verildi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim