İl Genel Meclisinin Mart Ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıların Çarşamba günü gerçekleşen oturumunda altı madde görüşülerek karara bağlandı.

Yaşar Yüceer Başkanlığında devam eden İl Genel Meclisi Mart Ayı toplantılarının Çarşamba günü gerçekleşen oturumda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında çay ocağı olarak kullanılan 25 metrekarelik yerin, çay ocağı olarak bedeli karşılığında tahsis edilmesine ilişkin Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Söz konusu yerin bedeli karşılığında tahsisinin uygun olduğu belirtilen rapor oy birliği ile kabul edilirken mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez İlçe Karaçayır mahallesinde 1583 ada 3 nolu parsel 934 metrekarelik arsa vasıflı taşınmazın 71/934 oranındaki hissenin satışına ilişkin konu hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlarda görüşüldü. Söz konusu arsanın encümene havale edilerek satışının yapılmasının uygun olduğu belirtilen raporlar meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda 2017 Yılı Denetim Komisyonu raporu da meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Denetim Komisyonu Başkanı Yusuf Gökçe raporda yer alan konular hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait merkez ilçe Ömerler Köyünde bulunan ve kira süresi biten maden suyu tesislerinin satışının yapılması veya 15 yıl müddetle kiraya verilmesi talebinin incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiği toplantıda 2018 yılı Özel İdare bütçesinin bölümleri arasında aktarma yapılması talebi de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Editör: TE Bilisim