Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın "Askerliğe elverişli değildir" raporu ile ilgili sunduğu soru önergesiyle ilgili rakamsal verilerin açıklanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

AK Partide siyaset yapan yöneticilerin çocukları ve ya birinci derece yakınlarından çürük raporu verilen kaç kişi var? Kaçı torpilli var? Diyen Özcan; “Vatan, millet, Sakarya diyeceksiniz. 5 vakit bunu söyleyeceksiniz her toplantıda. Ama kendi çocuklarınızı askere göndermeyeceksiniz. Bu tabi toplumun cesaretini, maneviyatını önemli ölçüde kırıyor, üzüyor” dedi.

MHP’nin önergesi ile gündeme gelen Milli Şuur hakkında da konuşan CHP Bolu Milletvekili Özcan; “MHP olarak siz bunu veriyorsunuz niyetiniz olumlu. Ama şu birlikte ortak hükümet gibi çalıştığınız AKP’ye bir bakın dedik. Bunlar da milli duruştan, milli şuurdan bahsediyorlar” diye konuştu.

HABER: ASLI AKIŞ

“ÇÜRÜK RAPORU VERİLEN KAÇ KİŞİ VAR?”

"Askerliğe elverişli değildir" raporu ile ilgili sunduğu soru önergesiyle rakamsal verilerin açıklandığını fakat istediği cevabı alamadığını ifade eden Özcan; “Benim çok dikkatimi çekmeye başlamıştı. Türkiye’de hiç olmadığı kadar “Askerliğe elverişli değildir” raporu verildiğini hep duyuyorduk. Kamuoyunda bu çürük raporu olarak anılır. Tabi bizim terörle mücadele noktasında şu anda Ortadoğu’daki sıcak çatışma noktasında en çok askere ihtiyaç duyduğumuz dönem Anadolu’da herkes bunu vatan hizmeti olarak değerlendirir. En kutsal görevlerden biri olarak değerlendirir. Ancak son yıllarda bu raporu alanların sayısının arttığını ben hissediyordum, sordum. Yaklaşık iki ay öce sormuştum. Cevap yeni geldi. Son 2,5 yıl içerisinde 155 bin’i aşkın gencimiz çürük raporu almış, “Askerliğe elverişli değildir” demiş. Birde Sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Burak Erdoğan biliyorsunuz daha önce askerlik yapmamıştı. O da bir rapor almıştı. Birçok AKP’li siyasinin yakınları, yeğenleri, çocukları ile ilgili böyle bir duyumumuz vardı. Sayın bakan 155 bin kişinin çürük raporu aldığını söylemiş. Ancak 2’nci soruya cevap vermemiş. İkinci soru şuydu: AK Partide siyaset yapan yöneticilerin çocukları ve ya 1. derece yakınlarından çürük raporu verilen kaç kişi var? Bu konuda bir çalışma yapmadığımız için bilgi veremiyoruz demiş. Ama tabi siz ülkenin cumhurbaşkanı olarak vatan, millet, Sakarya diyeceksiniz. 5 vakit bunu söyleyeceksiniz her toplantıda. Ama kendi çocuklarınızı askere göndermeyeceksiniz. Bu tabi toplumun cesaretini, maneviyatını önemli ölçüde kırıyor, üzüyor” şeklinde konuştu.

“MİLLİ ŞUURU YÜKSEK BİR GENÇLİK YETİŞMESİNİ NASIL BEKLERSİNİZ?”

CHP Bolu Milletvekili Özcan, Milliyetçi Hareket Partisinin milli şuuru yüksek gençlerin yetişmemesiyle ilgili önerge hakkında da bilgiler verdi. Özcan; “MHP’nin önergesi ile gündeme gelmişti. Milli şuuru yüksek gençlerimizin yetişmediği kaygısıyla verilmiş, bunun sebebini araştıralım diye verilmiş bir önergeydi. Bende dedim ki; MHP olarak siz bunu veriyorsunuz niyetiniz olumlu. Ama şu birlikte ortak hükümet gibi çalıştığınız AKP’ye bir bakın dedik. Bunlar da milli duruştan, milli şuurdan bahsediyorlar ama sabah Cumhurbaşkanı Alman malı Mercedes’ine biniyor oradan Amerikan üretimi uçağına biniyor sonra sarayına geliyor İtalyan mermeriyle kaplı koridorlarda salın salına yürüyor. Türk büyükleri başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk tarihinden silinmeye çalışılıyor. Şimdi böyle bir ortamda siz milli şuuru yüksek bir gençlik yetişmesini nasıl beklersiniz? Hatta konuşmamda şuna da değinecektim. Bu konuda eleştirel bir yaklaşımım oldu. Haksızsın diyen de olmadı işin doğrusu. Ama başta Türk milliyetçiliği olmak üzere milliyetçiliği ayaklar altına alıyorum diyen bir Cumhurbaşkanının 15 yıldır yönettiği bir ülkede milli şuuru yüksek olan bir gençliğin yetişmesini beklemek hayalcilik olur” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim