1 – 7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası nedeniyle, Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

 MEHMET FATİH YALINIZ

Etkinlikler kapsamında Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyeleri, Anıt Park’ta bulunan Atatürk Anıtına çelenk sundular.

Öğrencilerin de katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan, meslekleri hakkında bilgiler verdi. Ceylan şöyle konuştu; “Bolu ilimizde odamız bünyesinde 289'i SMMM, 39'i SM olmak üzere toplam 328 meslek mensubumuz bulunmaktadır. 163 meslektaşımız bağımsız olarak, 165 meslektaşımız da bağımlı olarak çalışmaktadır. Yine Odamız bünyesinde 58 arkadaşımız meslek stajını yapmaktadır. 28 stajyerimiz stajını tamamlayıp mali müşavirlik mesleki yeterlilik sınavına girmektedir. 78 arkadaşımız staja giriş sınavına girmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. 136 arkadaşımız daha meslek mensubu olmak için hazırlanmaktadır.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler üreten, çalışan, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışıyor. Ülkemiz ve işletmelerimizin gelişimi için çalışan, ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek oluşturduk.

28 yıl önce yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu haline gelmiştir. Kaliteli hizmet sunarak, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet ediyoruz.

Kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olmamız sebebiyle, toplumsal sorumluluklarımız da bulunmaktadır. Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorun bizlerin de sorunu ve sıkıntısıdır. Mali Müşavirler barıştan, demokrasiden, adaletten yanadır. Barışı, demokrasiyi ve adaleti yok etmek isteyen terörün dimdik karşısındadır.

Ülkemizin güvenliği için tehdit oluşturan terör oluşumlarına karşı başlatılan Zeytin Dalı Operasyonumun başarıyla sonlanması, bölgeye ve ülkemize barış ve huzur getirmesi en büyük temennimizdir. Şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı gazilerimize acil şifalar dileriz. Şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz.

Toplumsal sorumluluklarımızın bir gereği olarak çağdaş dünyada ki ekonomi ve iş dünyası ile ilgili gelişmeleri izliyor; yapıcı görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. TÜRMOB bünyesinde hazırlanan raporlarla, bir paydaş olarak ekonomimizin daha güçlü gelişmesine ve iş dünyasının küresel dünya ile yerini güçlendirmesine katkı sunulmaktadır. Çözüm sunmaya yönelik bir bakış ağsıyla sorunları da gündeme getiriyoruz.

Mesleki sorunlarımız:

  1. Esnaf ve Meslek Odalarının beyanname vermeye aracılık etmeleri kaldırılmalıdır. Beyanname düzenleme ve gönderme yetkisi sadece Meslek Mensuplarımıza verilmelidir,
  2. Beyanname imzalatma zorunluluğu kapsamı dışında bırakılan mükelleflerin beyannamelerinin de imzalatma kapsamına dahil edilmesi,
  3. Kurumlar arası bilgi paylaşımının yetersizliği ile ilgili sorunların çözümü için, kurumlar arasında ortak bilgi havuzunun oluşturulması,
  4. Düzeltme amacıyla verilen Ba-Bs formları için özel usulsüzlük cezası uygulanmaması,
  5. Meslek mensuplarına yüklenilen müteselsil sorumluluk hükümlerinin yeniden gözden geçirilmesi
  6. Mücbir sebep hallerine meslek mensupları ile ilgili düzenleme yapılması,
  7. Kayıt dışı ekonominin kayıt içine alınması
  8. Vergi de adaletin sağlanması için toplam vergi gelirleri içinde ki dolaylı vergilerin oranının azaltılarak dolaysız vergilerin oranının artırılması,
  9. Kayıt dışı ekonominin önlenmesi amacıyla basit usulde ki vergi mükelleflerinin çerçevesinin yeniden gözden geçirilmesi,

Toplumdaki defter tutan ve beyanname veren İş insanı algısını değiştirerek, verdiğimiz hizmetlerin mali danışmanlık ve denetim çerçevesinde güvenilir işletme danışmanı misyonuyla ekonomimizin önemli bir paydaşı olduğumuzu daha çok hissettirmek istiyoruz. Bu yönde kurumsallaşarak, İş kalitesini arttıran, eğitimle gelişen bîr meslek olarak geleceğe hazırlanıyoruz.

Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanan Mali Müşavirlik ve Muhasebecilik mesleğimizi iş dünyamıza ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz, yarınları umutla şekillendireceğiz. Bu inançla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Serbest Muhasebeci meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımıza daha aydınlık günler diliyorum.”

Muhasebe Haftası etkinlikleri, Anıt Park’ta düzenlenen törenin ardından, Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında TÜRMOB Eğitmeni Güler Güney tarafından, Gelir Vergisi Beyannamesinde Yol Haritası konulu bir eğitim verildi.

Editör: TE Bilisim