Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından üyelere, katma değer vergisi kanununda son değişiklikler ve dönem sonu işlemleri konulu eğitim verildi.

Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasındaki eğitime, Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası eğitmeni Erhan Sular ve muhasebeciler katıldı.

Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) katkılarıyla bir eğitim programı düzenlendi. Eğitimde, 7143 sayılı kanunda süre uzatımı, nakit sermaye artışında vergi indirimi, dönem sonu işlemleri ve yılsonu hatırlatmaları yapıldı.

Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan gerçekleşen eğitim hakkında bilgiler vererek;  “2018 yılında 14 adet eğitim çalışması gerçekleştirdik. Bu eğitim çalışmalarımızın ağırlığı dijital dönüşüm ile ilgili olup dönem sonu işlemleri, vergide gündem konularında oluştu. İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile yaptığımız ortak çalışmada katma değer vergisi kanunundaki son değişiklikler, elektronik uygulamalar ve sınıf değişikliği ile ilgili hatırlatmalar, internet ortamında reklam verenlere ve aracılık edenlere stopaj uygulaması,  7143 sayılı kanunda süre uzatımı, nakit sermaye artışında vergi indirimi, dönem sonu işlemleri ve yılsonu hatırlatmalarını içermektedir” dedi.

Yüksel Ceylan’ın konuşmasının ardından, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası eğitmeni Erhan Sular, daha önce dönem sonu eğitim verdiklerini belirterek; “Bürolarda ve sosyal medyada konuştuğumuz ve bu işin sonu ne olacak dediğimiz Dönem sonu hatırlatmaları eğitimini daha önce verdik. Uygulamada çok değişiklik olmadığı için biraz daha farkındalık yaratalım. Neler yapabilir diye düşündük” diye konuştu.

Sular konuşmasının devamında Son çıkan kanun değişiklikleri, e- uygulamadan bahsedeceğini ifade ederek; “Son dönemde biz meslek mensuplarını ilgilendiren kanunlar ile ilgili o kadar çok değişiklik oldu ki takip etmekte ve uygulamakta zorlanıyoruz. Bunun sonucunda idare ile karşı karşıya gelip cezalı duruma düşme durumları ile karşılaşıyoruz. Dolayısıyla gündemi çok sıkı takip etmek gerekiyor. Bir mali müşavir bir ay önceki bilgisi ile beyanname vereme duruma geldik” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim