Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, mahalle muhtarlarının belediyenin eli ayağı olduğunu belirterek,  “Altı büyük mahallemizden başlayarak muhtarlarımıza yardımcı personel vereceğim. Böylelikle sorunların belediyeye intikali konusunda hızlı adım atarak karar vermede de hızlanacağız” dedi.

Seçim çalışmalarını kapsamında mahalle toplantılarına başlayan Tanju Özcan, Sümer ve Tepecik mahallelerinde oturan vatandaşlarla bir araya geldi. Sümer Mahallesinde bulunan bir düğün salonunu dolduran vatandaşlar, Özcan’a sevgi gösterilerinde bulunup, destek verdi. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Özcan, gösterilen ilgi karşısında, ”Bugüne kadar bana çok sahip çıktınız. Milletvekili adayı olduğumda ‘alnım ak bir şekilde Ankara'ya gidiyorum, bu görevim bittiğinde yine alnım ak bir şekilde döneceğim’ demiştim. Bu süre içerisinde adımız kötü bir işle anılmadı. Yine alnım ak bir şekilde, göğsümü gere gere karşınıza çıkabiliyorum. Bugünden sonra da farklı bir göreve talip olduk. Doğduğum büyüdüğüm topraklara, beni büyüten insanlara doğrudan hizmet etmek için belediye başkanlığı görevine talip oldum. 31 Mart'tan sonra bu şehri arkadaşlarımızla ve sizlerle birlikte el ele, kol kola yöneteceğiz. Artık Bolu'da insanların yüzü gülsün istiyorum" dedi.

"İLK GÜN FARKIMIZI GÖSTERECEĞİZ"

Seçildiği takdirde farkını ilk gün ortaya koyacağını ifade eden Özcan, "Seçildiğim takdirde daha ilk gün farkımızı göstereceğiz. Bütün Bolu'nun huzurunda kimseyi ayırt etmeyeceğime, herkese eşit mesafede duracağıma, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kollayacağıma, namusum ve şerefim üzerine yemin ederek göreve başlayacağım" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EN UCUZ SUYUNU BOLU KULLANACAK"

Bolu'daki belediye hizmetlerin pahalı olmasının kendisini rahatsız ettiğini dile getiren Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bolu'da hizmetlerin çok pahalı olması beni rahatsız ediyor. Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyoruz. En ucuz suyu ise Isparta kullanıyor. Orada MHP'li bir belediye başkanı var ama Türkiye'nin en ucuz suyunu vatandaşlarına içirtiyor. En pahalı emlak vergisi ve en pahalı tabela vergisi Bolu'da.  Size söz veriyorum. Türkiye'nin en ucuz suyunu Bolu kullanacak. Eğer 5 yıl başkanlık yapıp bütün sözlerimi yerine getirsem bile Türkiye'de Bolu'dan daha ucuz su kullanan bir tek yer olursa bundan sonra hiçbir yere aday olmayacağım.”

“YARIM KALAN TÜM PROJELERİ BİTİRECEĞİM”

Mevcut belediye başkanı Alaaddin Yılmaz'ın başlayıp yarım bıraktığı bütün projeleri bitireceğini söyleyen Özcan, "Devlette devamlılık esastır. Alaaddin Yılmaz'ın başlayıp yarım bıraktığı bütün projeleri bitireceğim. Hiç başlanmamış olan projelerde ise oturup sizinle tartışarak, istişare yaparak bu projeleri hep birlikte yapacağız" ifadelerini kullandı.

"BOLU'DA YAŞAYANLARIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM"

Türkiye'de büyük bir sorun haline gelen Suriyeli konusunda da açıklamalarda bulunan Tanju Özcan "İlk toplantımda söylediğim gibi Bolu'da yaşayanların belediye başkanı olmaya talibim, Suriyelilerin değil. Belediye başkanı olduğumda Bolu'da yardıma ihtiyacı olan hiç kimse kalmayıncaya kadar bir tek Suriyeliye yardım etmeyeceğim" dedi.

"MUHTARLARA YARDIMCI PERSONEL VERECEĞİM"

Mahalle muhtarları ile kolay iletişim sağlayabilmek adına muhtarlara yardımcı personel vereceğini açıklayan Özcan, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Sümer ve Tepecik Mahallelerinde pazar yeri sorunu olduğunu biliyorum. İki mahalleyi birbirinden ayırmadan ortak bir pazar yerini uygun bir yere yapacağız. Alt katı muhtarlık, üst katında ise salon olan mahalle konakları yapacağız. Muhtarlarımız belediyenin eli, kolu. Bolu'nun 6 büyük mahallesinden başlayarak muhtarlarımıza birer yardımcı personel vereceğim. Hem belediyenin sorunlarının belediyeye intikali konusunda hızlı adım atarak karar vermede hızlanacağız hem de muhtarlara yardımcı olmuş olacağız.”

Editör: TE Bilisim