Bolu Akşemseddin İmam Hatip Ortaokul öğrencileri tarafından Afrin’de yapılan Zeytindalı Operasyonunda şehit düşen askerler için 41 hatim indirildi. Hatimler için okul bahçesinde hatim duası yapıldı.

Yapılan hatim duasına, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sala okunması ile başlayan program, öğrenciler tarafından indirilen hatimler için dua edilmesi ile devam etti.

Dua sonrasında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Afrin’de şehit düşen askerler için hatim indiren öğrencilere teşekkür etti. Cengiz, “Öğrencilerimizin düzenlemiş olduğu Afrin Şehitlerini anma programı için buradaydık. Hafızlığa hazırlanan kız ve erkek öğrencilerimiz, Afrin’de şehit düşen askerlerimize ve şu andaki savaşan kahraman ordumuz için program düşünmüşler. 41 kere hatim indirilmiş, bu hatimleri de şehit düşen askerlerimizin ruhlarına ithaf ettiler. Bu programdan çok memnun olduk. Ben bütün öğrencilerimizi yetiştiren, diyanette çalışan, kuran kursu yöneticilerimize ve hocalarımıza, burada ortaokul müdürümüze, idarecilerimize ve öğretmenlerimize özellikle bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ederim. Ayrıca Afrin’de, kahraman ordumuz ve askerlerimiz çok büyük bir mücadele veriyorlar. Vatan uğruna çok mücadele içindeler. Bazı askerlerimiz şehit düşüyor, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah zafer Türk Ordusunun ve bizlerin olacak.” dedi.

Okul Müdürü Yılmaz Şirin ise, “Bu programla alakalı öğrencilerimiz 41 tane Hatm’i Şerif okudular. Bunun duasını yapmak maksadıyla bu programı düzenledik. Afrin’de şehit düşen Türk Askerlerin ithafen, geçmişte de bu ülke için şehit düşmüş olan şehitlerimiz için bugün bu Hatm’i Şerif programını icra ettik. Öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Kendileri küçük yürekleri çok büyük yavrularımız. Hafızlık yapan öğrencilerimiz askerlerimize bunu ithaf ettiler. Teşekkür ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim