Türkiye’de ilk ve tek olan, 7 bin 300 metrekarelik alanda, 290 metrekare büyüklüğünde 4 nilüfer havuzu, bonsai eğitim ve üretim serası, sanat evi, kütüphane, kuş yuvaları ve endemik balık yetiştirme havuzları, mazılarla çevrili labirenti ve Nilüfer Bofsad Sanat Cafe & Restaurantı bulunan Nilüfer Sanat Parkı Bolulular hariç yerli ve yabancılarında yoğun ilgisini çekiyor.

Yaklaşık 104 çeşit nilüferin olduğu, 4 tane havuzun bulunduğu eşsiz bir yer… Mayıs ayında açmaya ve renklenmeye başlayan nilüferler eylül ayına kadar tüm zarafetini, güzelliğini korumaktadır…

Bölge iklimine uygun nilüferlerin üretilip çoğaltılması amacıyla Bolu Alpagutbey Mahallesine Bolu Belediyesi tarafından yapılan, “Nilüfer Sanat Parkında, bulunan 300 yaşındaki meşe ağacından hariç, 40 ile 500 yıllık bonsai ağaçları mevcut.

Nilüfer Bofsad Sanat Cafe & Restaurant işletmeciliğini yapan Mustafa ve Nesrin Özcan çifti sizleri güler yüzlerle ve samimi sohbetleri ile ağırlıyorlar. Misafirlerini el üstünde tutan, saygılı, sevgi dolu bir işletme.

Lezzetler müthiş, mekân sahibi pişirme işleriyle bizzat ilgileniyor. Hem ailecek, hem arkadaşlarınızla hem de kendi başınıza keyifle zaman geçireceğiniz bir ortam.

Şehrin göbeğinde böyle ağaç dolu sarmaşıkların altında oturduğunuz,  yeşilliklerle dolu başka bir mekân bilmiyorum.

Çok huzurlu... Kitap okumak, resim çizmek gibi etkinlikler için çok iyi…

İç tasarımı tatlı, bahçesi ferah, ortamıyla kahvenizi keyifle yudumlayabileceğiniz bir mekân. Oksijeni bol, şehrin gürültüsünden uzak, muazzam bir yer…

Kitap kurtları için müthiş bir mekân sakin, huzurlu havası ve her çeşitten kitaplarıyla kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz. Kitap okurken aynı zamanda içecek ağırlıklı hafif menüsüyle keyfinize eşlik edecek lezzetleri bulabilirsiniz.

Günün her saati çok keyifli, akşamları dingin… Ama sabah kahvaltılarının keyfi bambaşka…

Bu arada kahvenizi yudumlarken kuş seslerini duyacak ve muhtemelen buradan ayrılmak istemeyeceksiniz. Benden söylemesi

Çocuklar için oyun alanları da var. Ancak en güzeli onların toprağa ve yeşile temas edebilecek olmaları. Gün boyu vakit geçirmek için her şey düşünülmüş.

Unutmadan söylemek isterim,  Et yemekleri konusunda oldukça iddialılar…

O zaman şimdiden afiyet olsun…