Orman Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 180. Yılı ve Orman Haftası nedeniyle Bolu Belediyesi Türk Musikisi Topluluğu tarafından bir konser verildi.

Bolu Belediyesi Türk Musikisi Topluluğu Şef Orman Yüksek Mühendisi Rıfat Günen yönetiminde AİBÜ Mavi Salonda Orman Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 180. Yılı ve Orman Haftası onuruna bir konser verdiler. Öncesinde Fotoğraf Sergisi ve kokteylin olduğu konsere Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve Bolulular katıldı.

Konserde bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Orman Haftası ve Orman Teşkilatının kuruluşunun barkovizyon eşliğinde anlattı. Keskin Bolu’da Orman Teşkilatının önemine vurgu yaparak, “İlimiz 514 bin 295 hektarı yani %  64’ü devlet ormanıdır. İlimiz sanayi Kuruluşları içinde 4. Sırada. Sadece sanayi olarak bin kişi ormancılık sanayi sektöründe istihdam edilmektedir. Bu anlamda tek başına Orman Sanayi % 17’lik bir katkı sağlamaktadır. Ama bundan daha önemlisi ilimizdeki 487 köyün 427’si orman köyü statüsünde olup, en önemli geçim kaynağının ormancılık olmasıdır.

İlimizin nüfusunun % 25’ini oluşturan orman köylerinin en önemli geçim kaynağı ormancılıktır. İllerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında ilimiz Türkiye genelinde 14. sırada yer alan Bolu’da bu gelişmişliğe önemli derecede ormancılık sektörü katkı vermektedir.’’ ifadelerini kullandı.

Konserde ayrıca Şair Polat Polat Orman konulu şiirini seslendirdi. Hülya Şimşek tarafından sözleri yazılan Orman Mühendisi Bestekar Kaya Ulaş tarafından bestelenen ‘’Ormancıyız Ormancı’’  isimli Marş Koro tarafından seslendirildi.

Koronun seslendirdiği muhteşem hicaz faslından sonra 16 solistin icra ettiği halk müziği, sanat müziği ve popüler müzik dallarındaki eserler ile yaklaşık 600 dinleyiciye coşkulu anlar yaşattılar.

Koro Şefi Orman Yüksek Mühendisi Rıfat Günen konser sonrasında yaptığı açıklamada, “Bolu halkı kaliteye ve emeğe göstermiş olduğu teveccühü bir kez daha sergiledi. Bu teveccüh devam ettikçe biz halkımızın her daim hizmetkârıyız. Kültür ve sanata emek koyan, kültürümüzü sonraki nesillere aktarmak için hizmet eden herkes başımızın üzerindedir.  Bu manada Bolumuzun  sanat ve kültür anlamında gelişmesinde her türlü  bürokratik engele karşı hep dimdik ayakta, hep daha iyisini  yapmak için hep Bolu’ya layık olabilmek için, hep daha kalitelisini yapmak için uğraş vereceğiz. Bu konserde bize sonsuz destek veren Orman Bölge Müdürümüz Hasan Keskine teşekkürlerimizi arz ederim. Ülkemin ve Ormancılık camiasının Orman Haftasını kutlarım. “ dedi.

Editör: TE Bilisim