Bolu Belediyesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu arasında Bolu’da yapılacak Türkiye Şampiyonasının protokolü imzalandı. Protokol imzalanmadan önce açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, her federasyonun emrinde olduklarını söyledi.

 Haber: Mehmet Fatih Yalınız

Bolu Belediyesi’nde düzenlenen protokole Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, federasyon temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Protokol imzalanmadan önce bir konuşma yapan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, 06 – 08 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası ile ilgili bilgiler verdi. Akyüz şöyle konuştu; “3 günlük bir yarışımız olacak. Bolu’nun çok farklı yerlerinde yapılacak. Teknik ekip haritaları çizmek üzere hazırlık yapacak bu süre içinde. Önümüzdeki haftadan itibaren 2 tane yabancı haritacı ile başlatacağız süreci. Türkiye’den de haritacılarımız gelecek. Kalabalık bir grup harita çizimine başlayacak. Ardından Nisan ayında yapacağımız şampiyonayla Bolu’yu biz önümüzdeki süreçte Ulusal yarışma ile başladığımız süreci Uluslar arası kamplar ve yarışmalar boyutuna taşımayı arzu ediyoruz. Oryantiring ile Oryantiring sporuyla Bolu turizmine katkı sağlamak istiyoruz. Bu nedenle ev sahipliği yapan Bolu Belediye Başkanımıza, Seben Belediye Başkanımıza, Bolu’daki teknik arkadaşlarımıza hepsine ben teşekkür ediyorum. Sizleri de önümüzdeki süreçte yapılacak olan yarışmalarda daha etkin ve kalabalık görmeyi arzu ederim.”

“BÜTÜN FEDERASYONLARIN EMRİNDEYİZ”

Bolu Belediyesi olarak sportif amaçlı bütün federasyonlara kucak açmak istediklerini kaydeden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, sporun her branşı için Bolu’nun kamp merkezi olabileceğini söyledi. Başkan Yılmaz, “Uzun zamandır Oryantiring Federasyonu ile Bolu’da çalışmalar yapıyoruz. Bunu bir şampiyonaya ondan sonra uluslararasına dönmesinin federasyon başkanlığı tarafından ifade edilmesi Bolu’ya verilen önemi ve bizim Bolu’da yapmayı düşündüğümüz çalışmalarla örtüştüğünü gösteriyor. Onun için federasyona başkanımıza Bolu’ya gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum. Şu an Türkiye’deki bütün federasyonları Bolu’da toplayıp federasyonlarla müşterek Bolu’yu masaya yatırıp her federasyonun emrinde olduğumuzu onlara ifade etmek istediğimizi söylemiştim. Bolu, turizm kenti olacak, spor kenti olacak ve sağlık kenti olacak. Bunu 13 yıldır ifade ediyoruz. Bunu sadece bizim ifade etmemiz yetmiyor. Bunu Bolu’da herkesin söylemesi lazım. Bu kapsamda bir federasyon başkanının burada Bolu’da çalışmalarını yürütecek olması diğer federasyonlara da örnek olması için bizim için önem arz ediyor. İzcilik federasyonu    uluslararası kamplarını zaten burada yapıyor. Şu an ikinci bir federasyonumuz da Bolu’da çalışmalarına başlamış oldu.  Biz ise Bolu olarak sportif amaçlı bütün federasyonlara kucağımızı açmak istiyoruz. Açtığımız zaman, Bolu turizm kenti olacak. Bizim belediye olarak yapacağımız, belediye derken, sadece Bolu Belediyesi olarak değil, Bolu’daki bütün belediye başkanları olarak ne istiyorlarsa yapmaya hazırız. Çünkü Allah bize doğal bir güzellik bahşetmiş, bu doğa sporun her branşının kamp merkezi olması için müsait bir alan. Yıllarca bu çalışmalara öncülük etmeye gayret ediyoruz. Oryantiring Federasyonu başkanımız, sağ olsun buna destek vererek Bolu’ya sahip çıktığı için son derece mutluyuz. Çalışmaların örnek olmasını diliyorum. Bolu’nun geleceğinin açık olduğunu ve bu gelecekte de pay sahibi olacak herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bolu Belediyesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu arasında 06 – 08 Nisan 2018 tarihleri arasında Bolu’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası için protokol imzalandı.

Editör: TE Bilisim