Bolu’da Ramazan coşkusu tüm heyecanıyla devam ediyor. Bolu Belediyesi’nce düzenlenen Ramazan etkinliklerinde dün gece sahne alan Bosna Hersek’li gençler, Bolululara muhteşem bir gece yaşattı.

Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kent Meydanı’nda düzenlenen ‘Ramazan etkinlileri’ vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında dün akşam Bosna Hersek Gorazde Belediyesi Kültür, Sanat ve Folklor Topluluğu sahne aldı.

İftar sonrası başlayan etkinliklere Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve eşi Güler Yılmaz, Gorazde Belediye Başkanı Muhammed Ramovic, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert ile vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların alkışları arasında sahneye çıkan Bosna Hersek ekibi, sergiledikleri performansla Bolululara muhteşem bir gece yaşattı. Kur’an tilaveti ile başlayan etkinliklerde; Bosnalı gençler, halk oyunları gösterileri ve çeşitli sahne şovlarına imza atarak Türkçe-Boşnakça şiir, ilahi ve şarkıların seslendirildiği konser verdi. Sahne gösteriler ve verilen konser büyük beğeni alırken, gecenin finalinde Bosna Hersek Grubu tarafından Türk bayrağı ve ülkelerinin bayrağını açmaları da ayakta alkışlandı. Gorazde Belediye Başkanı Muhammed Ramovic ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gösterilerin ardından sahneye çıkarak, vatandaşlara hitap etti.

Gorazde Belediye Başkanı Ramovic: “Sizin için her zaman dua ediyoruz”

Bosnalı konuk Belediye Başkanı Ramovic, Türkçe yaptığı konuşmasında, Bolu’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. “İyi ve kötüyü paylaştığımız, her zaman dua ettiğimiz siz kardeşlerimizin arasında bulunmak benim için büyük bir onurdur.” diyen Ramovic, sahne alan gençlerle ilgili de “Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Ramazan coşkusunu sizlerle paylaşmak için buraya geldiler. Sizin için bir program hazırladılar.” dedi.

“Bosna size emanet, emanetinizi koruyun”

Ramovic, sözlerinin devamında, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen son konuşmaya da değinerek, şunları söyledi: “Aliya İzzetbegoviç’in, değerli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a son söylediği son sözleri asla unutamayacağım: Bosna size emanet, emanetinizi koruyun! Bu sözler aslında hepinize söylendi. Bizim kapılarımız ve kalplerimiz her zaman açık. Sizinle bir arada olmak büyük bir zevkti.”

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: “Bolu, sizin evinizdir”

“Bosna, bizden bir yer, bir parça” diyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  “Her zaman onlarla olmak durumundayız. Bizler için dua ettiklerini ifade ediyorlar. Allah onlardan razı olsun. Bosna’nın kuruluşunu sağlayan merhum İzzetbegoviç de Bosna’yı Türklere, yani Recep Tayyip Erdoğan’a emanet etmişlerdir. Allah gani gani rahmet eylesin. Sizleri Bolu’da ağırlamak bizim için bir şereftir. Hoş gelmişsiniz, sefalar getirmişsiniz. Bolu, sizin evinizdir. Her zaman kapımız da gönlümüz de sizlere sonuna kadar açık.” dedi.

Editör: TE Bilisim