Bolu Belediyesi tarafından, tadilatı tamamlanan Aşağı Taşhan’da Ramazan Ayının son gününde iftar daveti verildi. Burada bir açıklama yaparak Aşağı Taşhan ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “13 yıllık bir mücadelenin bir neticesinde belediyenin bir malı haline dönüştü. Sonrasında restorasyona başladı. Ramazan sonun günü burada iftar yapacağımızı söylemiştik. Son iftarımızı burada gerçekleştirdik.” dedi.

Tadilatı tamamlanan Aşağı Taşhan’da düzenlenen iftar yemeğine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Milletvekili Fehmi küpçü, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

İftar yemeğinde bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, tarihi mekandaki restorasyon çalışmalarına değindi. Başkan Yılmaz şöyle konuştu; “13 yıllık bir mücadelenin bir neticesinde belediyenin bir malı haline dönüştü. Sonrasında restorasyona başladı. Ramazan sonun günü burada iftar yapacağımızı söylemiştik. Son iftarımızı burada gerçekleştirdik. İşin toparlandığını Bolu halkı görsün istedik. Burası özel bir mülktü. Bir dönemlik başlayıp bitmeyecek bir çalışmaydı bu. 13 yılda izinleri alınıp yapılmaya başlandı. Ve halen devam ediyor. Yukarı Taşhan ise Vakıflar Genel Müdürlüğü aittir. Bu çalışmaları iyi niyetle devam ediyoruz. Tarihten bize yadigâr kalan iki Taşhan’ı da birleştireceğiz. İnşallah burası Bolu’nun hizmetleri arasına girecek. Bolu aşçılar diyarı olarak bilinmesine rağmen, hiçbir ilden Bolu’ya geldiklerinde yemek yedikleri olmuyor. İnşallah bu mekân Bolu’ya gelmeye vesile olan bir çalışma halini alacak. O açıdan bu şekilde değerlendiriyoruz. Yukarı Taşhan ile birleştiğinde ise aynı zamanda butik otel olarak hazırlanacak.

“Hedefimiz dünyada ilk 10 arasına girmek”

Yılmaz, şöyle devam etti: “Yukarı çarşını restorasyonu ile ilgili çalışmanın anıtlar kurulundan onaylattık. İnşallah onun da restorasyonu başlayacak. Bolunun belediye meydanı dediğimiz 15 Temmuzdan sonra demokrasi meydanı dediğimiz bu alan son şeklini alacak. Pazaryeri ve stadyum projesi devam ediyor. Bunların her biri bolunun geleceğine atılmış imzalar olacak. Amacımız bolu yaşanabilir kentler arasında il 10 arsasındadır. Hedefimiz dünyada ilk 10 arasına girmesini sağlamaktır. Böyle bir hedefe ulaşmayı sağlamaktır.”

“Bu milletin hakkını ödeyemeyiz”

Bolu halkı her şeyin en güzeline layıktır. Hele ki 15 Temmuzda gösterdikleri duyarlılığı görünce bizler 24 saat hizmet etsek, onların bize göstermiş oldukları bu değerli duyguyu karşılık vereceğimize kanaatindeyiz. Önce Belediye Başkanları, Milletvekilleri, İl Teşkilatlarımız, Hükümetimiz ve komple bir yapı olarak ülkeye hizmet etme çabası içerisindeyiz.

“Herkesin bayramını kutluyorum”

Açıklamasında Bolulu vatandaşların Ramazan Bayramı’nı da kutlayan Başkan Yılmaz, “Bayramın tüm bolu halkına, ülkemize, Müslümanların tamamına hayırlar getirmesini yürekten niyaz ediyoruz. Müslümanların, Müslüman kanı dökmediği bir coğrafyada yaşamak istiyoruz. Herkesin bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

“Milletçe kucaklaştığımız bir bayram dileğiyle”

Başkan Yılmaz’ın ardından söz alan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise, milletçe, birlik beraberlik içinde bir bayram dilediğini söyledi. Küpçü şöyle konuştu; “Zor bir coğrafyada bulunuyoruz. Büyük medeniyetin çocuklarıyız. Milletimizin medeniyet kodlarına yürekten inanıyoruz. Milletçe kucaklaştığımız, istikbalimizi aydınlık tutan, başta Bolu’muza milletimize, Türkiye cumhuriyetine, dünyaya ve insanlığa hayırlar getiren bir bayramı her birlikte yaşarız. Bereketli bir ramazan ayı geçirdik. Müslümanların oruçlarını kolaylıkla açtığı bir ramazan geçirdik. Bayramı şeker tadında, ümmetçe, kardeşçe birlik beraberlik adına tekrar yaşarız diyorum. İyi bayramlar.”

Editör: TE Bilisim