Saadet Partisi Bolu Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini belirterek, “Her yıl 71 milyar faiz ödeyeceğiz. Birde borcumuz yok diyorsunuz. Millete doğruyu söylemiyorlar. E borcumuz yoksa bu faiz ne?” dedi.

Yılmaz Bayat, “Türkiye’nin bu noktaya ulaşması hükümetin önceki yıllarda ileriyi görememesinden kaynaklanan bir husus. Eğer Suriye bölünürse, Suriye parçalanırsa Türkiye de parçalanır düşüncesini ya da fikrini görebilselerdi benimseyebilselerdi Erbakan Hocamızın ‘Mesele Suriye olduğu zaman hedef Türkiye’dir’ sözünün ne manaya geldiğini anlayabilselerdi aslında bugün bu duruma gelmemiş olabilirdik.”

Saadet Partisi Bolu Teşkilatı 2018 yılının ilk divan toplantısını Sultan Sofrasında gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıya; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, İl ve İlçe Teşkilatları ve çok sayıda partililer katıldı.

Divan toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, Türkiye’nin iyi yönetilmediğine dikkat çekerek; “Bakıyoruz ki iyiye gitmesi gerekirken kötüye gidiyor. Türkiye’nin ekonomik rapor burada. Türkiye iyiye mi gitmiş kötüye mi gitmiş rakamlar belli” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

 “HAKLININ HAKKI ÇİĞNENİYORSA ORADA ZULÜM VAR DEMEKTİR”

Divan toplantısında öncelikli olarak kürsüye çıkan İl Başkanı Veysel Çetinkaya; Saadet Partisi olarak yeryüzündeki zulümlere ve haksızlıkları her zaman dile getirdiklerini belirterek; “Biz bir siyasi partiyiz. Siyasi parti ülke yönetimine taliptir. Biz öyle bir yönetim istiyoruz ki; bu yönetim hakkı hakim kılsın, hakkı üstün tutsun ve zulüm ortadan kalksın. Saadet Partisi olarak biz bu davanın peşindeyiz. Bunun için bir araya geldik. Eğer ülkede hak hakim değilse haklının hakkı çiğneniyorsa orada zulüm var demektir. Buna dur diyecek bunu engelleyecek birileri lazım. İşte o da Saadet Partisidir. Öyle bir dava etrafında toplanıyoruz ki; bu dava geçmişte de iktidar oldu ve günümüzde de hala varlığını güçlü bir şekilde devam ettirmektedir. Yeryüzündeki zulümlere ülkemizdeki haksızlıkları her zaman dile getirmiş ve bunların yerine nasıl bir düzen olması gerektiğini ortaya koymuştur” diye konuştu.

“YAŞANABİLİR VE YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE DEDİK”

Çetinkaya, 49 yıllık geçmişte manevi ve ahlaki bir toplum hedeflediklerini vurguladı. Çetinkaya; “Eğer bir ülkede en çok kazanan bankalar ise ve insanlar kazandıklarının pek çoğunu bankalara ödüyor ise orada haksızlık var orada zulüm var demektir. Eğer bir ülkede atın alınan her şeyden ama her şeyden vergi alınıyor ise burada emek sömürülüyor demektir. Eğer bir ülkede manevi ve ahlaki yönden tahribat varsa ve bunun sonucu olarak manevi ahlaksızlıkta zirve yapılmış ise orada adil bir yönetim yok demektir. İşte bizler 49 yıllık geçmişimizde hep bunu ön plana koyduk. Manevi ve ahlaki yönden gelişmiş bir toplum ilmi ve teknik yönden gelişmiş bir toplumu hedefledik. Dedik ki; “Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya” dedik. İşte bu çalışmalarımızı bunun için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZ SIKINTILI DÖNEMDEN GEÇİYOR”

Çetinkaya’nın ardından konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Operasyonu için orada bulunan askerlere muzafferiyet görmelerini diledi. Bayat; “Bildiğiniz gibi ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu kış gününde bu soğuk günde askerlerimiz Mehmetlerimiz bugün yurt dışında bizim ülkemizin bölünmesini önlemek maksadıyla bir çalışma içerisindeler, sefere çıktılar. Kendilerine bu seferde muzafferiyet görmelerini diliyoruz. İnşallah kayıp vermeden buraya tekrar döner yuvalarına, çocuklarına kavuşma imkanı Cenab-ı hak kendilerine nasip eder. Ve tabi bu harekette hep planlandığı gibi Türkiye’nin bölünmesi karşısındaki en büyük engellerden biri olduğu söylenen bu durumu da ortadan kaldırır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“MESELE SURİYE OLDUĞU ZAMAN HEDEF TÜRKİYE’DİR”

Hükümeti eleştiren ifadelere ile Suriye konusuna değinen Bayat; “Türkiye’nin bu noktaya ulaşması hükümetin önceki yıllarda ileriyi görememesinden kaynaklanan bir husus. Eğer Suriye bölünürse, Suriye parçalanırsa Türkiye de parçalanır düşüncesini ya da fikrini görebilselerdi benimseyebilselerdi Erbakan Hocamızın ‘mesele Suriye olduğu zaman hedef Türkiye’dir’ sözünün ne manaya geldiğini anlayabilselerdi aslında bugün bu duruma gelmemiş olabilirdik. Şimdi tek bir çözüm var Suriye rejimi ile gidip anlaşmaları gerekiyor ki; Suriye’yi bölünmekten kurtarsınlar. Umut ediyoruz ki yanlıştan dönülür Türkiye’nin bölünmesindeki en büyük engeller kaldırılır” dedi.

“HER YIL 71 MİLYAR FAİZ ÖDEYECEĞİZ”

Bayat, Türkiye ekonomisinin iyi olmadığını belirterek bir rapor ile partililere durumuz özetledi. Bayat; “Bir milletin tarihine kültürüne yabancı, kavgalı olan bir parti ne hizmeti görecek. Ana muhalefet partisine bakıyoruz bunları anlamamış. Bizim içimizden gelmiş beraber siyaset yapmışız birçoğu ile ama bunları anlamamışlar. Nereden anlıyoruz? Meşhur bir cümle var ‘Aynası İştir Lafa Bakılmaz’ Bakıyoruz ki iyiye gitmesi gerekirken kötüye gidiyor. İşte buyurun Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcımızın hazırlamış olduğu Türkiye’nin ekonomik rapor burada. Türkiye iyiye mi gitmiş kötüye mi gitmiş? Her yıl 71 milyar faiz ödeyeceğiz. 71 milyar faiz ne demek? Bugün 300 yıl sonra yaptığımız tüp geçit 10 milyar lira diyorlar. Ne demek 7 tane tüp geçi yaparsınız. 1 yılda ödediğiniz faiz ne? Birde borcumuz yok diyorsunuz. Millete doğruyu söylemiyorlar. E borcumuz yoksa bu faiz ne? İşte bütün bunlar Türkiye’yi güçsüz bırakmak için. 100 milyar dolar civarında özelleştirme yaptı. Bütün yapılan yatırımları koysanız bu kadar eder mi? Hesap edin. Bir de borcumuz çıkmış rakamlar belli. Burada apaçık hepiniz bakabilirsiniz. Şimdi o zaman demek ki; Türkiye iyi yönetilmiyor” açıklamalarında bulundu.

 

Editör: TE Bilisim