CHP'nin "Adalet yürüyüşü"ne şehit yüzbaşının ağabeyi destek vererek: "Sadece adalet istiyoruz" dedi

Şırnak'ta şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenazesinde tepki göstermesiyle gündeme gelen ve 1 Eylül'de çıkan KHK ile TSK'dan ihraç edilen yarbay Mehmet Alkan’da CHP'nin "Adalet Yürüşü"ne katıldı. Yürüyüşe elinde kardeşinin fotoğrafının yer aldığı dövizle katılan Alkan, "Sadece adalet istiyoruz"  dedi.

Alkan, "Eğer beni konuştum diye, kardeşimin cenazesinde haykırdım, doğruları söyledim diye ihraç ettiyseniz bunu açıkça söyleyin. Buna razıyım ama beni FETÖ torbasına atarak ihraç etmek, alçaklıktır. Hakka, hukuka, vicdana aykırıdır.  Benim FETÖ'cu olmam söz konusu değildir. Birileri FETÖ'cu arıyorsa Önce aynaya baksın. Sonra sağına soluna baksın" dedi. Bir kolu ve bacağı olmayan işçi emeklisi Mehmet Şenay da, CHP'nin başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 8'inci gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yürüdü. Şenay, "Onlar bedeniyle ben yüreğimle yürüyorum" dedi.

'Adalet Yürüyüşü'nün 8'nci günü Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısının ardından saat 09.00'da Gerede'ye bağlı Sipahi Köyü'nden başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, her zamanki gibi elinde 'adalet' döviziyle birlikte yürüdü. KHK ile meslekten ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan da Kılıçdaroğlu'na eşlik etti. Alkan, şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın resminin bulunduğu dövizi taşıdı.

'Adalet Yürüyüşü'nde sık sık engelli vatandaşlar da dikkat çekiyor. Bunlardan bir tanesi bir kolu ve bacağı olmayan ve akülü tekerlekli sandalye ile yürüyüşe katılan işçi emeklisi Mehmet Şenay.

"İSTANBUL'A KADAR YÜRÜYECEĞİM"

'Adalet Yürüyüşü'ne 8'inci gününde dahil olan Şenay, elinde 'adalet' yazılı döviz taşıdı. Fatih Belediyesi'nden emekli olan Şenay, "Herkes için adalet, engelliye adalet" şeklinde konuştu. Şenay,  yürüyüşe katılmasıyla ilgili olarak "Yargısız infazlar için buradayım. Basın için buradayım. Engelli hakları için buradayım. Güzel insanların arasındayım. İstanbul'a kadar yürüyeceğim. Onlar bedeniyle ben yüreğimle yürüyorum" ifadelerini kullandı.

KHK İLE TSK'DAN İHRAÇ EDİLEN YARBAY MEHMET ALKAN’DA YÜRÜYÜŞE KATILDI

Şırnak'ta şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenazesinde tepki göstermesiyle gündeme gelen ve 1 Eylül'de çıkan KHK ile TSK'dan ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan da yürüyüşe katıldı.

"SADECE ADALET İSTİYORUZ"

Yürüyüşe elinde kardeşinin fotoğrafının yer aldığı dövizle katılan Alkan şu ifadeleri kullandı: "Sadece adalet istiyoruz. Bu ülkede ismi Adalet ve Kalkınma Partisi olan bir iktidar var. Ama ben ona AKP eşittir adaleti katleden parti diyorum.  Bir ülkenin iktidarı insanlarına, çocuklarına, evlatlarına, vatandaşlarına bu kadar düşmanlık yapamaz. Onları medeni ölüme mahkum edemez. Ben doğruları söyledim haykırdım diye benim hakkımda ahlaka, hakka, hukuka, vicdan aykırı alçakça bir eylem ile beni, FETÖ torbasına atarak ihraç ettiler.

“KARDEŞİMİN CENAZESİNDE HAYKIRDIM, DOĞRULARI SÖYLEDİM DİYE İHRAÇ ETTİYSENİZ BUNU AÇIKÇA SÖYLEYİN”

Ben onlardan şunu istiyorum;  Eğer beni konuştum diye, kardeşimin cenazesinde haykırdım, doğruları söyledim diye ihraç ettiyseniz bunu açıkça söyleyin. Buna razıyım ama beni FETÖ torbasına atarak ihraç etmek, alçaklıktır. Hakka, hukuka, vicdana aykırıdır.

“FETÖ'CU OLMAM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. BİRİLERİ FETÖ'CU ARIYORSA ÖNCE AYNAYA BAKSIN”

Benim FETÖ'cu olmam söz konusu değildir. Birileri FETÖ'cu arıyorsa Önce aynaya baksın. Sonra sağına soluna baksın. KHK'lar ile sadece bana yapılan değil, binlerce askeri öğrenciye, memura, işçiye, garibanlara yapılan haksızlığı dile getirmek için bugün sayın Kılıçdaroğlu'nun başlattığı bu yürüyüşe biz de eşlik edeceğiz."

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Yürüyüşün ilk molası Gerede Organize Sanayi Bölgesi'nde verildi. Polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında devam eden yürüyüş için ambulanslar ve 112 motorize ekipleri de görev yaptı.

Editör: TE Bilisim