Sayın Başkan,

Bolu’ya geleli, hizmet sürem, yirmi seneyi doldurdu. Bu güzel memleketi, birçok yönüyle tanıyorum. Gerek yaşım, gerek tecrübelerim, gerekse bilgi ve becerimizle, Bolu iline birçok konularda uzak birisi değilim.

Sayın Başkan,

Köşemden sizinle biraz olsun, genel anlamda bir sohbet yapmayı uygun buldum. Şöyle ki; Devlet mansıbı bir güvercinliktir. Birisi konarken, diğeri kalkar. Ariflere tarif gerekmez ama bir devleti kurmak için bazen bin yıl gerekirken, bazen de yıkmak için bir saat dahi kâfi gelebilir.

Dolayısıyla, devlet kurum ve kuruluşları, saniyen, şekilleri, birer vasıtadan başka bir şey değildir. Bir gerçekte odur ki başta(kanun, nizam ve asayiş gibi konular) devletlerin vasfını ölçmede üç temel özelliktir. Bu nedenle, devletlerin başlıca temeli, kanunlar, güçler ve silahlardır. Böyle olunca, DEVLET ADAMI, AMİRİ, MEMURU VELHASIL TÜM ÇALIŞANLARI DEVLETİN HİZMETKÂRIDIR.

Sayın Başkan,

Gerçeklerden ve genelden hareketle ifade etmek isterim ki huzur, barış ve güven özlemi, akıllı geçinmeyi değil, mümkün mertebe akıllı olmayı, dolayısıyla, planlı, metotlu ve de adaletli çalışmayı gerektirir. Sükût, çoğu zaman akıllının mesleği, unutmak ise akılsızın işidir. İşte bunun için, girmeden evvel çıkmayı düşünmek, en isabetli yoldur. Yöneticilerin, toplumuna, huzur ve saadet getirmesi ancak hak ve adaletten, hakkaniyetten ayrılmamasıyla mümkündür. Bunu da uygulayacağınıza gönülden inanıyorum. İlim, akıl ve idrak sahibi insanları, dolayısıyla müspet bilgileri ve benzeri konuları, aklınızdan çıkarmayacağınızı da biliyorum. Örneğin; Güneş doğuncaya kadar, bütün gece boyunca uyuyan kişi, kalbinde ve kabrindeki karanlıkları, aydınlatacak bir meşale yakmayı düşünürse, nur içinde nur, asalet içinde de faziletini bir daha göstermiş olur. Doğruyu bilen akıl, geri geri gitmenin yolunun, şaşırmak olduğunu da asla aklından çıkarmaz. Bir gerçekte odur ki: Başarı merdivenlerine elleri cepte ve çiçekli yollardan gidilmez.

Sayın Başkan,

Olgun başakların boynu eğiktir, meyveli ağaçlarda taşlanır, genelde şer ve şeytan güçler de eksik olmayacağına göre, huzurlu olmaktan huzursuz olanlarda çıkabilecektir. BİR HUKUKÇU OLARAK, ADALET ANLAYIŞINDAN HAREKETLE, KİMSEDEN DE GERİ DEĞİLSİNİZ. Akıl, terazili, mantıklı, süzgeçli, sistemli ve de Hakkın Hukukun içerisinde olduğu müddetçe, insanlara huzur gelecektir. Müşkülatları yenmekte, öyle tahmin ediyorum ki iradenizin haricinde değildir.

Sayın Başkan,

Sizden evvel görev yapan, çok değerli başkanım ALAADDİN YILMAZ beye ve değerli mesai arkadaşlarına da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, köşemden, sağlıklar ve engin mutluluklar diliyorum. Yazımı, sizinle birlikte, güzel bir temenni ile bitirmek istiyorum.

Devletimiz payidar, dereceniz yüce

Yaşantınız hoş, ibadetiniz beğenilmiş

Duanız da kabul edilmiş olsun