Bartın’dan Bolu’ya geldiği belirtilen E.Ö. isimli bir şahıs kültür merkezi bahçesinden geçerek bölgedeki yüksek noktadan intihar girişiminde bulundu. Polis’ in 2,5 saatlik ikna çabasından sonrasında intihar girişiminde bulunan şahıs bulunduğu yerden indirildi.

Haber: Aslı Akış

Olay, saat 18.30 sıralarında Demokrasi Meydanı’nda meydana geldi. İddiaya göre E.Ö., bir süredir birlikte yaşadığı yeğeni R.E.’nin (20) kendi arkadaşı olan İbrahim C. ile sevgili olup evden ayrılmasına kızıp İl Kültür Turizm Merkezi yanındaki otoparkın çatısına çıktı. Şahsı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

 2,5 SAATLİK ÇALIŞMAYLA İKNA EDİLDİ

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, otoparkın altına hava yastığı açtı. E.Ö.’yü ikna etmek için devreye uzman polisler girerken itfaiye, UMKE ve sağlık ekipleri de her ihtimale karşı hazır bekledi. Polis ekipleri ise, şahsı ikna edebilmek için otoparkın çatısında saatlerce uğraştı. Polisin tüm çabasına rağmen yeğeni gelmeden inmeyeceğini söyleyen E.Ö., yaklaşık 2 buçuk saat sonra güçlükle ikna edilerek çatıdan indirildi. E.Ö., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

VATANDAŞLAR KEYİFLE İZLEDİLER

Öte yandan E.Ö.’yü İl Kültür Turizm Merkezi yanındaki otoparkın çatısından gören vatandaşlar meraklı gözlerle olayı izledi. Birçok vatandaş video ve fotoğraf çekerken bazıları ise durumu sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaptı. Bazı vatandaşlar da 'atla' diyerek tempo tuttu. Polis ise vatandaşları uzaklaştırmak için çaba harcadı.

 

 

 

Editör: TE Bilisim