Ses Bolu Eşbaşkanı Serdar Koçyiğit, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki Doktor Bahattin Ahmet Yalçın'a yapılan saldırı ile ilgili açıklamada bulundu. Koçyiğit; “Son yıllarda sağlıkta şiddet artarak devam etmektedir. Sağlıkta yaşanan şiddetin birinci derece sorumlusu iktidar ve Sağlık Bakanlığıdır” dedi.

Ses Bolu Eşbaşkanı Serdar Koçyiğit, “Hastaneler, sağlık çalışanları ve tedavi görenler için güvenlik sorunu yaşanan mekânlara dönüşmüştür” diyerek yaşanan saldırıyı kınadı.

Koçyiğit, Sağlıkta Şiddet Yasasının yapılandırılması gerektiğine vurgu yaparak; “Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Çocuk Acilde Pediatri Asistanı olarak görev yapan Dr. Bahattin Yalçın, hasta yakınları tarafından kaldırım taşı ile saldırıya uğradı. Bu saldırı sonucu ağır yaralanarak yoğun bakımda tedavisi sürmekte olan arkadaşımıza acil şifalar dilerken, saldırıyı gerçekleştirenleri de nefretle kınıyoruz.

Son yıllarda sağlıkta şiddet artarak devam etmektedir. Sağlık politikalarının yarattığı olumsuzluklar sağlıkta şiddeti artırmıştır. Bu durum normalleştirilmeye çalışılmaktadır. İktidarın sağlık çalışanlarını hedef göstermesi, kışkırtılan sağlık talebi sağlık çalışanlarını ve hasta yakınlarını karşı karşıya getirmiştir. Sağlık Bakanlığı, sorunu çözmek yerine sürekli olarak görmezden gelmiştir. Bu konudaki önerilerimiz dikkate alınmamış, sağlık ortamı sürekli olarak çatışma ortamına çekilmeye çalışmıştır.

Seçim öncesi Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi görenlerin güvenlik güçlerinin gözleri önünde öldürülmesi ve sağlık çalışanlarının tehdit edilmesine dönük hiçbir çalışmanın yapılmaması, AKP vekil adayının yakınları tarafından yapılan bu saldıranlardan sorumlu tutulmaması, cezalandırılmaması ve hatta korunması toplumsal olarak hastanelerde şiddetti meşru görme algısını doğurmuştur.

Sağlıkta yaşanan şiddetin birinci derece sorumlusu iktidar ve Sağlık Bakanlığıdır. Yapılması gereken sağlıkta dönüşüm programının durdurulması ve sağlık hizmetlerinin uygulandığı alanlarda sağlık değerlerinin temeli olan demokratik-barışçıl bir güven ortamına dönüştürülmesidir. Sağlık çalışanlarını ve hastaları karşı karşıya getiren politikalardan vazgeçilmeli ve sağlık emekçisine yönelik şiddetin cezasız kalmaması için gerekli hukuki işlemler derhal başlatılmalıdır. Ayrıca sağlık alanında örgütlü emek ve meslek örgütlerinin önerileri dikkate alınarak Sağlıkta Şiddet Yasası yapılandırılarak hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim