Uluslararası Yoga Festivali 22-23 Temmuz’da Abant’ta düzenlenecek. Yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce katılımcı, yoga, sağlık ve spor dolu bir hafta sonu için Abant’ta buluşacak. Seansları Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf yönetiminde gerçekleşecek.

‘Yoga Festivali’nde Evrenle bütünleş!’ sloganıyla Abant’ta düzenlenecek olan yoga festivaline yurt içi ve yurt dışından yüzlerce katılımcı olacak. Yoga seansları Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf yönetiminde gerçekleşecek.

Her ay doğal yörelerde gerçekleşen Uluslararası Yoga Festivali’nin bu ayki adresi, büyüleyici manzarası, çam ormanları ve doğal tabiat parkı ile Abant Gölü kıyıları. Türkiye’nin nadide ve sevilen doğa mekanlarından Abant gölünde, ağaçların gölgesinde, göl esintisinin serinliğinde, en kadim insan bilimi Orijinal Yoga Sistemi teknikleri ile evrenle bütünleşme zamanı! Etkinliği doğanın tam da kalbinde düzenleyen Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) yetkilileri: “Yoga ile doğanıza dönebilir, sizi kısıtlayan, değiştiren bütün engellere paydos diyebilirsiniz. Daha neşeli, daha bilinçli, daha sevgi dolu olmak ve hayatın sunduklarını eğlence içinde fırsata çevirmek için gelin Yoga yapalım” diyorlar. Yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce katılımcı, 22-23 Temmuz hafta sonu yoga, sağlık ve spor dolu bir hafta sonu için Abant’ta buluşacak. Göl kenarı yürüyüşleri, fayton, at, bisiklet gezileri de olacak.

Etkinlik programında, Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf yönetiminde 4 Çakra (enerji merkezi) çalışması ve Yoga üzerine İnteraktif Söyleşi var. Meditasyon, gevşeme, nefes çalışmaları ve zayıflamak için Yoga da sunulacak olup, Yoga Ateşi dans gösterileri ile Yoga ve dansın bir arada keyfine varabilirsiniz.

Bu ayki sloganı “Yoga Festivali’nde Evrenle bütünleş!” olan etkinlik, varoluştaki canlı ve cansız tüm varlıklarla bütünleşerek barış, uyum ve birliğe doğru adım atmak için eşsiz bir fırsat.

YOGA FESTİVALİ PROGRAMINDA YER ALAN ÇALIŞMALAR

Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) yetkilileri festivalde yer alacak çalışmalar ile ilgili olarak şu bilgileri aktardı; “Çakra uygulamaları ile daha coşkulu, özgüvenli, yaratıcı, kararlı ve en önemlisi sevgi gücü artmış yeni bir insan haline geleceğiz. Meditasyonu gerçek anlamda uygulayacağız, bilinci dönüştürmek için nasıl kullanılacağını, zihnin yapısını, bilinicin doğasını, yaşamın kendisini anlamak yolunda ilerleyeceğiz. Hızla değişen dünyada zihin sabitliği, sağlık, huzur ve kendi dingin doğamıza dönük çalışmalar yapacağız. ‘Derin gevşeme sanatı’ ile stres, gerilim, uykusuzluk, yorgunluk, huzursuzluk, konsantrasyon bozukluğundan yakınanlara Yoga Nidra Derin Gevşeme Teknikleri verilecek. Tam bir fiziksel, zihinsel ve duygusal gevşeme haline ulaşmak için bilinçli gevşemeyi öğreneceğiz.

‘Nefes’ seansları ile sinir, solunum, sindirim ve dolaşım sistemlerini olumsuz etkileyen korku, endişe, kaygı ve çeşitli hastalıklardan kurtulmak için doğal yöntemler uygulayacağız. Daha yüksek bir anlayış düzeyine doğru yol alacağız.”

 

Editör: TE Bilisim