Köroğlu TV ekranlarında canlı olarak izleyicisi ile bir araya gelen Siyaset Arenası programının ilk konuğu AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin oldu.

Programda Gazeteciler Caner Güngör ve Bülent Velioğlu’nun sorularını cevaplayan Fatih Metin, önemli açıklamalarda bulundu.

Gazeteciler Caner Güngör ve Bülent Velioğlu’nun hazırlayıp sunduğu Seçim Gündemi programı ilk bölümünde AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin’i ağırladı.

Programda ilk olarak seçim çalışmaları ile ilgili soruyu cevaplayan Fatih Metin, “Başkanlığa endekslendim. Bana bundan sonra bakanım demeyin başkanım deyin. Konsantre olmuş bir halde gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyorum” dedi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ilgili program hazırlığı içinde bulunduklarını kaydeden Metin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da Bolu’ya geleceğini söyledi. Metin, “Süleyman Soylu Bolu’ya destek için gelecek. Şu anda program hazırlığı içerisindeyiz. Bütün gün bizimle beraber olacak. Vatandaşları Sayın Soylu’yla sokakta buluşturacağız. Siyaset, sanat dünyasından da gelenler olacak.” diye konuştu.

“İttifakta görüşmeler devam ediyor”

Cumhur İttifakı ile ilgili de konuşan Metin şöyle devam etti; “Cumhur ittifakı zaten var. Ülkemizin bekasıyla ilgili olduğu için ilelebet devam edecek. Cumhur ittifakının ruhuna uygun hareket ediyoruz. MHP ile her zaman görüşürüz. Seçim bürosunun açılışına katıldık. Ak Parti ve MHP Bolu teşkilatı olarak aktif bir şekilde görüşme halindeyiz. Ayrı adaylar da olsa Bolu belediye başkanlığı cumhur ittifakı içinde kalacaktır. İttifakla ilgili teknik çalışmalar sürüyor. Genel merkezle görüştüm. Bu konuda her iki genel merkez yetkili organlarında çalışmaların yürütüldüğünü ve sonunda bize bilgi vereceklerini söylediler. Bizlerin görüşlerini sordular, cevap verdik. Yukarıda da çalışmalar tamamlanacak inşallah. Ama tabi ki gönül ister ki tek aday olsun. Ben çekileceksem çekilirim, İbrahim hocam çekilecekse o çekilir. Önemli olan sandıktan güçlü çıkalım. Tabanlar da bunu çok istiyor.”

"CHP'nin adayı anketlerle önde olduğuna kendini inandırıyor"

Fatih Metin programın ilerleyen dakikalarında bazı anketler ile ilgili de konuştu. Metin, “CHP’nin adayı yaptırdığı anketlerle önde olduğuna kendini inandırıyor. O rüyada devam etsin. Ben hiç rüya kurmadım. 8 senedir milletvekili. Kürsüden agresif muhalefet tarzı koymuş. Kepçenin üzerine çıkıp belediyenin çalışmasını engellerken, davalarla belediye çalışmasını engellerken bir anda başkanımızın kardeşi, sevgilisi oluverdi. Bunların hepsi taktik. Bunları kimse unutmadı. Kimse bana CHP’nin adayının saldırgan olmadığını anlatmasın. Daha Cumhurbaşkanımıza söyledikleri için özür dilemedi. Onun da hesabını soracağız.” dedi.

“İnşallah Boluspor’u Süper Lig’de bu statta izleyeceğiz”

Siyaset Arenası programında projelerini de paylaşan Fatih Metin, stadyum projesini de anlattı. Metin, “Çam kozalağını andıran stadyum projesini mimarımız Semih Dimicioğlu çizdi. Vatandaşlarımız burada aileleriyle birlikte hem güzel vakit geçirecek hem de keyifli maçlar izleyecek. İnşallah Boluspor’u Süper Lig’de bu stadyumda izleyeceğiz. 20 bin 14 kapasiteli bir stat olacak. Projelerimizi vatandaşlarımıza sorarak yerlerine koyacağız. Sandık kuracağız. Stadyumun da nereye konulacağına Bolulu vatandaşlarımız karar verecek. Taraftar gruplarıyla da görüşmeler yaparak stadı onlarla şekillendireceğiz. Çünkü stadı dolduracak olan kişiler onlar. Eğer mevcut yerinde olması istenirse orası da uygun. Hal Pazarı esnafı rahat olsun. Biz zaten yeni hal pazarı yeri kuracağız.”

 

Editör: TE Bilisim