Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, FETÖ operasyonu kapsamında Sözcü Gazetesi yetkililerine yönelik yapılan operasyonla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Özcan yaptığı açıklamalarda haberi yapan gazetenin çizgisinin hep aynı olduğunu, bunun normal bir gazetecilik olduğunu söylerek, “AK Parti kandırılmaya devam ediyor yada hiç kandırılmamışlar” dedi.

Haber: Onur KAYNARCALI

Sözcü Gazetesi’ne FETÖ kapsamında yapılan operasyonun tamamen ters algı yönetimi olduğu söyleyen Özcan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Sözcüye yapılan operasyonu ben tamamen ters algı yönetimi olarak görüyorum. Sözcü Gazetesi’nin duruşu yıllardır belli. Sözcü Gazetesi Atatürkçü çizgide, Cumhuriyetçi çizgide ender basın kuruluşlarından bir tanesi ama sözcü gazetesinin çizgisi yıllar önce de böyleydi. AK Parti ile FETÖ kol kolayken sözcü gazetesinin FETÖ’ye karşı tavrı aynıydı, AK Parti’ye karşı tavrı da aynıydı. Yıllardır Fetullah Gülen’e hakaret ettiği gerekçesiyle başına her iş gelen Sözcü Gazetesi, yazarları ve sahipleri; bugün FETÖ’yle ilişkilendirilmeye çalışıyor. Yaptıkları haber de kaç gündür ortada görünmeyen Cumhurbaşkanı’nın nerede olduğunu fotoğraflamalarıymış. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanlığı döneminde, tatil yapmak için defalarca ve günlerce kaybolmuştu. Hatta bir seferinde 2-3 gün haber alınamayan Başbakan’ın Abant’ta olduğu fotoğraflanmıştı. Bu yapılan gazetecilik ama gazetecilik yaptı diye o gazeteye veya o gazeteciye yapılanlar zulüm.”

“Fetullah denen zibidi Amerika’da zil takıp oynuyordur”

Ben açık bir şekilde söylüyorum ya bu kandırıldık diyenler kandırılmaya devam ediyor, ya da hiç kandırılmamışlar milleti kandırmaya devam ediyorlar. Sen FETÖ’nün can düşmanı olanları FETÖ’cü diye alıyorsun. Emin olun bu Fetullah denen zibidi Amerika’da zil takıp oynuyordur. Biz başından beri söylüyoruz. Bunların FETÖ’yle mücadele gibi bir dertleri yok.

“Aynaya baktıklarında gerçek FETÖ’cüleri görüyorlar zaten”

Aynaya baktıklarında gerçek FETÖ’cüleri görüyorlar zaten. Ama hala Sözcü gazetesine yapılan bu operasyonun arkasında FETÖ’cüler var ve bu FETÖ’cüler tahmin ettiğimiz gibi AKP’nin içinde etkin görevlerde bulunmaya devam ediyorlar. Sözcü gazetesinin başına bunlar geliyorsa, yarın bu ülkede kimse güvencede değildir. Bu ülkedeki en solcuda, en sağdaki insanda, milliyetçisi de yarın FETÖ ile irtibatlandırılıp içeriye atılabilir, şimdiden uyarıyorum. Akıllarını başlarına alsınlar. Mücadele etmeleri gereken FETÖ, FETÖ’nün mücadele ettikleriyle bunlarda mücadele ediyor ve FETÖ’ye hizmet etmeye hala devam ediyorlar.

“Bunlar hiç kandırılmamış”

Buradan tarihe bir not olarak düşüyorum bunu. Geçmişte FETÖ’cüydüler hepsi kol kolaydılar, bugün de FETÖ’cü gibi davranıyorlar bu yaptıklarıyla. Öyle görünüyor ki bunlar hiç kandırılmamış, bunlar milleti kandırmışlar. Kandırmaya da devam ediyorlar. Benim aziz milletim bunları yemeyecektir.

Editör: TE Bilisim