CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Seçimlere 1 gün kala Mudurnu Taşkesti beldesinde miting düzenleyen Özcan, Taşkestililer ile bir araya geldi.

Tanju Özcan, “Bu dönem çok iddialıyız. Önce Bolu’dan iki milletvekili çıkartacağız, 1 tane de AK Parti çıkartacak. AK Partinin çıkartacağı 1. Sıra adayı da zihniyet olarak bizden çok farklı değil. O da Atatürkçü, Cumhuriyetçi, geçmişte Cumhuriyet Halk partisinin üyesi. O yüzden 3-0 olacak gibi geliyor bana” diyerek AK Parti Bolu Milletvekili adayı Arzı Aydın’dan bahsetti.

Ayrıca AK Parti Bolu Milletvekili 3. Sıra adayı Metin Vural için; “Metin kardeşim  ‘tarlada izi olmayanın hasatta sözü olmaz’ demişler. Sen Taşkesti için ne söyledin bu güne kadar? Sen Mudurnu için ne söyledin ki bugün geliyorsun evladınız oy verin” dedi.

Haber: Aslı Akış

Düzenlenen mitinge, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu CHP Bolu İl örgütü, CHP Mudurnu ilçe teşkilatı, partililer ve vatandaşlar katıldı.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Bolu Milletvekili Seçimleri çalışması kapsamında Taşkesti ilçesine ziyaret gerçekleştiren CHP Bolu Milletvekili Adayları, Taşkestililerle bir araya gelerek, destek istediler.

“TAŞKESTİ İLÇE OLACAK”

Tanju Özcan, Taşkestililere seslenerek orman köylüsü, fındık destekleme kapsamı ve ilçe olma sözü hakkında konuştu. Özcan konuşmasında şunları kaydetti: “Geçen dönem kaldığımız yerden başlayalım. Taşkesti için verdiğimiz biz söz vardı. Taşkesti ilçe olacak. Bu sözümüzü 2007’den bu yana veriyoruz, sözümüzün de arkasındayız. Şimdi bizi yönetenler bizim belediyemizi elimizden aldılar mı almadılar mı? Aldılar değil mi? Onlar Taşkesti’yi köy yaptılar biz Taşkesti’yi ilçe yapmayı vaat ediyoruz. Bu sözümüzün arkasındayız bunun gereğini de yapacağız.

“FINDIK SORUNUNU TBMM’DE DİLE GETİREN OLDU MU?”

Taşkesti deyince benim aklıma fındık geliyor. Hatırlar mısınız 2011 yılına kadar AK Parti tek başına 9 yıl bu ülkeyi yönetti. 3 milletvekilinin 3’ü de AK Partili idi. Sizin bir isteğiniz vardı fındık destekleme kapsamına Taşkesti’nin alınması. Peki, ben seçilinceye kadar hiç Taşkesti’nin fındık sorununu TBMM’de dile getiren oldu mu? Taşkesti’nin fındık destekleme kapsamı içine alınmasını savunan oldu mu? Bunun için mücadele eden oldu mu? Olmadı. Gittim bakana mektup yazdım, TBMM’de konuşmalar yaptım. Bunun sonucunda fındık destekleme kapsamına almak zorunda kaldılar Taşkesti’yi. Geçen dönem bir pankart vardı Taşkesti’yi fındık destekleme kapsamına aldık. Almadınız, almak zorunda kaldınız. Biz aldırdık. Bugün de diyoruz ki; fındık üreticisini ezmeyeceğiz. Bunlar bir taban fiyat verebildiler mi? Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce hem Ordu’da hem Düzce’de hem de İzmir’de “hiç merak etmeyin fındığın taban fiyatı 15 TL olacak” dedi. Artık fındık üreticileri zarar etmeyecek.

“ORMAN KÖYLÜSÜNÜN SORUNLARINI EN ÇOK KONUŞAN OLDUM”

Taşkesti deyince benim aklıma orman köylülerimiz geliyor. 2011’de milletvekili seçilmeden demiştim ki; önceliğim orman köylüsünün sorunları olacak. Geçenlerde meclisten bir bürokrat bana bir yazı gönderdi. Vekilim 1921’den bu yana bu güne kadar TBMM’de tüm partiler arasında orman köylüsünün sorunları ile ilgili en çok konuşmayı yapan milletvekili oldunuz. Tam 20 kez konuşma yapmışım, kanun teklifleri, araştırma önergeleri vermişim. İlk verdiğim kanun teklifi vahidi fiyat ile ilgili. Vahidi fiyat bugün bölge şefinin iki dudağı arasında değil mi? Hala bazı yerlerde 10 sene önceki fiyatları vermeye çalışıyorlar. Mazot 2 TL iken 90-100 TL fiyat veriyorlar. Şimdi mazot olmuş 6TL yine aynı fiyatları veriyorlar. Orman köylüsüne bir somut sözümüz daha var. Anayasa orman köylüsü aynı zamanda ormanı korumak ve kollamakla mükelleftir diyor. Biz de her orman köyünden, her haneden bir kişi Orman Genel Müdürlüğü çalışanı yapacağız. Siz sandıkta tepkinizi göstermediğiniz takdirde sürece Allah milletimizi korusun bunlar bir kez daha iktidara gelirse Recep Tayyip Erdoğan’a 5 yıl daha verirsek valla orman köylüsü diye bir şey kalmayacak. O yüzden ne olur sizi sömürenlere bir dönem daha destek vermeyin.”

“LASTİK PATLADI MOTOR YORULDU ARTIK DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yorulduğunu belirterek; “Lastik patladı motor yoruldu artık değişim zamanı geldi” dedi. Özcan; “Öyle bir cumhurbaşkanı düşünün ki; “millet bahçesi, kıraathane yapacağım; çaylar, kekler bedava ailece gidin yatın, yuvarlanın” diyor. Sayın Erdoğan sen bu ülkeyi 16 yıldır yönetiyorsun. Bu cumhuriyet kurulduğundan bu yana 16 yıl bu ülkesi kimse yönetmemiş. Mustafa Kemal Atatürk bile bu ülkeyi 15 sene yönetmiş. Ama Mustafa Kemal Atatürk bu 15 senende neler yapmış biliyor musun? Savaştan nasıl kahramanlılarla çıktığını anlatmıyorum. Yunanlıları nasıl denize döktüğünü de anlatmıyorum. 1923 ‘de Cumhurbaşkanı olmuş. Ülkenin erkek nüfusunun yarısı öldürülmüş. Ülke 15 yıl süren savaşlardan çıkmış. Ama 15 yıl içerisinde Mustafa Kemal Atatürk demir çelik gibi binlerce kişinin çalıştığı tam 49 fabrika, 20 bin km demiryolu yapmış. Osmanlı devletinin 145 milyon altın borcunu ödemiş. Peki, Recep Tayyip Erdoğan 16 yılda ne yapmış? Siz duydunuz mu devletin 2-3 bin kişinin çalıştığı fabrika kurduğunu? Fabrika kurmamış, şeker fabrikaları ve Atatürk’ün en son kurduğu bütün fabrikaları satmış” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda, AK Parti 3. Sıra milletvekili adayı Metin Vural’ı eleştirdi. Özcan, “Bolu ile ilgili bir şeyler söyleyeyim. Girişe bir tabela asmış. “Mudurnu’nun evladıyım” diyor. Allah’ınızı severseniz o arkadaşı tanıyor musunuz? Ban ben burada 7 yıldır milletvekiliyim. Seben’de karşılaştım kendini bana tanıttı. Ben AK Parti’nin 3. Sıra milletvekili adayıyım. Neredeyse oy istiyordum kendisini tanıtmasaydı. Şimdi çıkmış ben buraların evladıyım. Kusura bakma Metin kardeşim  “tarlada izi olmayanın hasatta sözü olmaz” demişler. Sen Taşkesti için ne söyledin bu güne kadar? Sen Mudurnu için ne söyledin ki bugün geliyorsun evladınız oy verin” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim