Bolu Genç İş adamları Derneği(BOGİAD) tecrübe konuşuyor programının bu haftaki konuğu Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği(MÜSİAD) Bolu Şube Başkanı Abdullah Abat oldu. Erkan Bektaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan program yaklaşık 3 saat sürdü. Program dâhilinde Abdullah Abat tecrübelerini paylaştı.

Programın açılışında konuşan Bektaş, Bolu’daki ticari hayattaki gelişmeleri, sorunları ve turizmdeki gelişmelerden konuşacaklarını söyledi. Erkan Bektaş yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Bolu Genç İşadamları Derneği olarak tecrübe konuşuyor programı dâhilinde bu akşam MÜSİAD Bolu Başkanımız Abdullah Abat’ı davet ettik inşallah bu akşam hep birlikte Bolu’daki ticari hayattaki gelişmeleri ve sorunları, turizmdeki gelişmeleri konuşacağız bu akşam bizi kırmayıp davetimize katıldığı için başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum”

Erkan Bektaş’tan sonra konuşma yapan Abat; “Öncelikle yönetim kurulu adına MÜSİAD Bolu Şubesi olarak Erkan Bektaş’a nazik davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Bolu ‘da iş adamı anlamında maalesef kısır bir döngü var belirli başlı işadamlarımız ve sanayicilerimiz dışında Bolu'ya çok fazla yatırımcı alamıyoruz. Bunun içinde genç girişimcilere ve ufku olan işadamlarımıza ihtiyacımız var. Bu konuyla alakalı bizler iş adamları derneği olarak yapacağımız istişareler sonucunda Bolu için bir takım adımlar atmanın faydalı olacağını düşündük bu yemekte inşallah buna vesile olur bu noktada herkes elini taşın altına koyması gerekiyor. İnşallah toplantı sonrasında olumlu şeylerin çıkacağını düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra FETÖ’nün devletin kaynaklarını sömürdüğünü ifade eden Abat şu şekilde devam etti;

“Türkiye’nin çok kritik bir dönemden geçtiğini belirten Abat, devletin kaynağı zamanında FETÖ tarafından yıllarca sömürülmüş olup şuan devletimizin belirli kadroları temizlendikçe temizlenen kurumlar milletine destek vermeye başladı. KOSGEB’in vermiş olduğu 50.000 TL’lik hibe seçim yatırımı gibi görünse de öyle olmadığını dile getiren Abat FETÖ temizlendikçe devlet adaletli bir şekilde bu parayla milletini ticarete teşvik etti.”

Daha sonra kalbi Bolu için atan herkesin birliktelik yapmasını arzu eden Abat;

“Bizler bir şekilde Bolu’yu kalkındırmalıyız. Bolu kalkınmada öncelikle iller arasında 2. Bölgede olduğunu ifade eden Abat, sanal paranın döndüğünü ifade etti. Bu konuda Maliye Bakanı, Kalkınma Bakanı ve Ekonomi Bakanı’na hazırlamış olduğumuz dosyaları teslim ettiğini söyleyen Abat 35 Kilometre uzaklıktaki Düzce’nin 4. Bölge olduğunu bunun büyük haksızlık olduğunu söyledi ve bu konuyla alakalı gerekli düzenlemelerin yapılmasını için işin peşini bırakmayacaklarını, kalbi Bolu için atan tüm oda, dernek, S.T.K’ların ve özellikle siyasilerin bu işi ciddiye alarak birliktelik yapılmasını arzu ettiğini ifade etti.” dedi.

Yapılan açıklama sonrasında Abat BOGİAD üyeleriyle sohbet ederek iş hayatındaki tecrübeleri paylaştı. Program BOGİAD Başkanı Erkan Bektaş ve yönetiminin hediye takdimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim