Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül; Bolu Ülkü Ocaklarının eğitim faaliyetlerinin yaz döneminde olduğu gibi 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı boyunca da devam edeceğini açıkladı. Akgül; “Biz Türk gençliğine çok kıymet veriyoruz. Bolu’nun içme suyu Bolu halkı için ne kadar önemliyse, Bolu’nun gençliği de Ülkü Ocakları için o kadar önemlidir. Yaz sürecinde öğrenci kardeşlerimizin vakitlerini daha iyi değerlendirebilmeleri için çeşitli sosyal faaliyet ve sosyal sorumluluk projeleri ile çalışmalarımızı sürdürdük bunlara devam etmeye karar verdik” dedi.

 HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül , Ülkü Ocakları olarak, yaz sürecinde öğrencilerin vakitlerini iyi değerlendirebilmeleri ve çeşitli sosyal faaliyet ve sorumluluk projeleri ile çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Akgül; “Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla zamanları daralacağı için eğitime ağırlık vermemiz gerektiği için yine bu arada kendilerini deşarj edebilmeleri açısından küçük de olsa hem onların beyinlerini boşaltabilmek, daha doğrusu eğitime biraz daha katkı sağlayabilmek adına; bağlama kursu, satranç kursu, halk oyunları kursu, kültürel geziler bunların tamamı bizim tarafımızdan karşılanacak şekilde faaliyetler yapmaya karar verdik” açıklamasında bulundu.

 “MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER İÇİN ÖNEMLİ BİR DERGİ”

“TÜRK KÜLTÜRÜ VE TARİHİNİ AŞILAMAK İSTİYORUZ”

İsmail Akgül,  Türk kültürü ve tarihini aşılamak için Kutadgu Bilig, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş aşamasını çocuklara sade bir dille anlatmak için Nutuk kitapları hediye ettiklerinin altını çizerek; “Yine ortaöğretim öğrencilerimize Türk kültürünü ve tarihini, o dönemdeki sadakati, o dönemdeki devlet adabını, devlet terbiyesini aşılayabilmek adına Kutadgu Bilig kitaplarımızı hediye ediyoruz. Genel Başkanımız da bu konu üzerinde çok yoğun olarak çalışıyor. Cumhuriyetin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasında nasıl küllerinden doğduğunun açıklandığı, biraz daha çocuklarımızın anlayabileceği dilde, sadeleştirilmiş biçimde hazırlatılmış olan Nutuk kitabını geçmiş dönemde hediye ettik, bu dönemde de hediye etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısacası Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı adının gereğini, vizyonunun ve misyonunun gereğini sürdürmekte. Bu bağlamda bizim tek maksadımız ön yargıyla yaklaşılmasın tüm aileleri, öğrenci kardeşlerimizi ocağımızın çayını içmeye, bir kahvesini içmeye bekliyoruz. Bizim Türk Gençliğinden hiçbir beklentimiz yok. Sadece bayrağına, ezanına, kitabına sahip çıksın, vatanına milletine faydalı bir birey olabilsin diye bu faaliyetleri, devlet katkısı olmadan, sadece ülkücü camiaya gönül vermiş iş adamlarının ve hayırseverlerin destekleriyle yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRK GENÇLİĞİNE ÇOK KIYMET VERİYORUZ”

Türk gençliğine kıymet verdiklerini ifade eden İsmail Akgül; “Eksiklerimiz olabilir, yeterli olamayabiliriz ama dediğim gibi biz Türk gençliğine çok kıymet veriyoruz. Bolu’nun içme suyu Bolu halkı için ne kadar önemliyse, Bolu’nun gençliği de Ülkü Ocakları için o kadar önemlidir. Hepsini biz evladımız

Editör: TE Bilisim