Bolu’nun 13km güneyinde şirin mi şirin bir park var. Gölcük yapay bir göl, yani gölettir. İlk olarak 1958 yılında oluşturulmuş, yıllar içerisinde adım adım büyütülmüştür.  Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Orman Bakanlığı'nın misafirhanesi olan şirin bir ev bulunuyor… Gölcüğün en güzel simgesidir.

Gölcük Tabiat Parkı'nda yılın her mevsiminde bölge halkı ve yurdun her yerinden günübirlik gezmek, görmek, dinlenmek ve piknik yapmak amacıyla birçok ziyaretçi gelmektedir. Bizlerinde ailelerimizle hoş vakit geçirdiğimiz, eğlendiğimiz, tüm sıkıntılardan uzaklaştığımız muhteşem bir güzelliktir. Her mevsim sarıçam ve köknar ağaçları ile kaplı gölün görüntüsü muhteşemdir.

Kışın ayrı güzeldir gölcük… Her yer bembeyazdır. Gölün buz tutmasıyla ve ağaçların karın altında saklanması eşsiz güzelliği sizlere sunar…

Gölcük nazlı bir gelin gibidir…

Her şeyi unutursunuz o güzellikte… Derin bir nefes almanızı sağlar…

Kışın büyüsünü fotoğraflara en güzel şekilde yansıtır.

Gölcük sizi kucaklar…

Mart, kasım aylarında Gölcük’ün etrafındaki ağaçlar renk değiştirmeye başlar. Açık yeşil koyu yeşil, turuncu, sarı,  kırmızı renkler gökkuşağı görüntüsünü oluşturur. Hiçbir yerde bulamayacağımız bir görsel şov yaşatır sizlere…

Nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayı…

İşte gölcükte olmanın tam zamanı…

Tüm güzelliğiyle sizi ağarlar. Oksijeni içinize çekersiniz. Manzaranın verdiği huzurda gözlerinizi kapatır. Çok uzaklara dalarsınız…

Tabi ki düğün sezonu da açılmıştır. Bembeyaz gelinler gölün etrafında süzülür. Mutluluklarını gölcükte ölümsüzleştirirler. O güzellikte gelinler daha da güzel görünür. Gülümsemeleri, biraz ötede piknik yapan ailelere yansır. Çocuklar geline daha yakın olmak için gölün kenarına yaklaşır. O büyü herkesi etkisi altına alır.

Gölcükte çekilen tüm fotoğraflar mutluluğun ve neşenin olduğunun ispatıdır.

Akşam saatlerine doğru hava biraz soğur, hafif hafif yağmur kirpiklerinize damlayabilir. Yüzünüzde bir gülümseme olur. Piknik yapan aileler ıslanmamak için yavaş yavaş toplanmaya başlar. Son bir fotoğraflar çekilir.

Ve karanlık çöker gölcüğe… Göle ayın yansıması vurur. Karanlıkta bile güzel olduğunu gösterir size…

*****

Bolu gündeminde haftalardır gölcük konuşuluyor. Gölcük Tabiat Parkı’na 22 yıllığına özel işletmeye verilecek. Dağ köşkü, 25 bungalov ve göl gazinosu yapılacak. Göl kenarında bulunan restoranın yanına da 19 odalı butik otel yapılacak. Gölcük çevresiyle ormanın içine 5’er kilometrelik patikalar yapılacak ve göl çevresinde mangal yakılmasına izin verilmeyecek. Gölcük ile Karacasu beldesi arasında ise 1,5 kilometre uzunluğunda dağ kızağı ve 3 kilometrelik teleferik hattı kurulacak.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, proje ile Gölcük’ün doğal yapısına hiçbir zarar verilmeyeceğini ve ağaç kesiminin olmayacağını vurguladı. Ama Bolu halkı ikna olmuş görünmüyor.

Ve ihale sonuçlandı. İhaleyi, Düzceli iş adamı Kurtuluş Tokcan, 116 bin liralık teklifle kazandı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Bolu’da Gölcük Tabiat Parkı’nın dağ köşkü ve bungalovlar yapılması ve göl gazinosunun işletmeye devredilmesine ilişkin ihalenin iptali için yargıya başvurdu.

*******

Gölcükle ilgili olarak önümüzde ki haftalarda neler yaşanacağını merakla bekliyoruz.