AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, CHP Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan’ın 2014 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısılan sesi ile ilgili söylemlerine  sert tepki gösterdi. Doğanay, “Açıklama ne zaman yapılmış olursa olsun bu Türk siyasi tarihinin kara bir lekesidir. Türkiye Cumhuriyetinin Başkanına o sözleri sarf eden kişi öncelikle tüm Türkiye ve Bolulu hemşerilerimizden özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

Haber: Aslı Akış

İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler ve Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin ile birlikte basın mensuplarına açıklamada bulundu.  CHP Bolu Belediye Başkan adayı olan Tanju Özcan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısılan sesi hakkındaki açıklamasını sert bir dille eleştirdi.

Siyaset yapan insanların ağızlarından çıkan kelimelere dikkat etmesi gerektiğini belirten Doğanay; “AK Parti ailesi olarak tüm teşkilatımızla Bolu’da seçim çalışmalarına devam ediyoruz. Bu seçim çalışmalarımızı yaparken sahada gittiğimiz her yerde özellikle dikkat ettiğimiz siyasi nezaket, ahlak, üslubun önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde siyaset yapıyoruz. Bizlerin evlerimizde anne ve babalarımızdan aldığımız bir terbiye, üslup var o yüzden bunu da gittiğimiz her yerde uyguluyoruz. hissediyoruz aynı zamanda da hissettiriyoruz. Siyaset yapan siyaset sahnesinde olan insanların da ağzından çıkan kelimeye, cümleye dikkat etmesi lazım. Dünya fani bir şekilde gelip geçerken insanlar öldükten sonra da geride de doğru bir miras bırakması gerekir. İnsanların sizi hayırla yad etmesi lazım. Bunu yapabilmek için de öncelikle nezaket kurallarına insanların dikkat etmesi lazım.

Özellikle son iki günde ulusal basına çıkmış, Bolu kamuoyunda konuşulan AK Partinin genel başkanı, Türkiye cumhuriyeti devletinin halkı tarafından seçilmiş olan ilk Cumhurbaşkanı bizim genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan adayının kullanmış olduğu sosyal medyada herkesin şahit olduğu, onun kullandığı cümleleri ve kelimeleri burada tekrar etmeye benim ne annemden ne babamdan aldığım terbiye üslup olarak ağzıma yakışmaz. Biz öldükten sonra da insanların hatırlayacağı cümlelerin kelimelerin kullanıldığı ama Türkiye’de son yapılan cumhurbaşkanlığı başkanlık seçiminde 80 milyonluk ülkede oy kullanan 26,5 milyon insanımızın oyunu alan, Bolu’da da 128 bin oy alan Türkiye Cumhuriyeti’nin başkanına, o ağıza alınmayacak sözleri sarf eden kişiyi, öncelikle tüm Türkiye’den ve Bolulu vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum. O özrü eğer ki dilemezse, ona en güzel cevabı, öncelikle Bolu’da oy veren 128 bin vatandaşımız ya da oy vermeyen vatandaşlarımız verecektir.

“YA DİPTE YA DA MİLLETİN GÖNLÜNDE YER ALACAKTIR”

Ben, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyarete gittiğim zaman da bu nezaketi gösteriyorum. Fakat bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na kullandığınız dil, öyle her insanın ağzından çıkacak bir üslup da değildir. Nezaket kurallarını aşmış bir üsluptur. Dolayısıyla, tüm Türkiye’den özür dilemesini bekliyoruz. Yarın, sokaklara, Bolu kamuoyunun huzuruna çıktığı zaman, o dip seviyeye inerek yapmış olduğu açıklamaların hangisini izah edecek? Hangisini anlatacak? Erdemli insanlar, yeri geldiği zaman özür dilemesini de bilmesi gerekir. Türk Siyasi Tarihi’nde tarihe geçen insanlar vardır. Bir de siyasetin çukurunda yer alanlar vardır. Ya o dipte yer alacak, ya da milletin gönlünde yer alacaktır. Özür dileyerek milletin gönlünde yer almak için çaba sarf edecektir. En azından o çabayı göstermek de bir erdemliliktir.

“TÜRK SİYASİ TARİHİNİN KARA BİR LEKESİDİR”

Yapmış olduğu açıklamadan dolayı kendisini kınıyorum. Seviyeli, ahlaklı ve terbiye sınırlarını aşmadan siyaset yapmaya davet ediyorum. Bu açıklamaları yaparken, Bolu kamuoyunun karşısına çıkıp, Bolu’yu yönetmeye talip oluyorsunuz. Şehr-ül Emin olmak için insanlardan oy istiyorsunuz. Şehr-ül Emin olan insan, öncelikle inanılır, güvenilir, sözüne itimat edilir bir insan olmalı. Ancak, bu saymış olduğum sıfatların hiçbir tanesini ben yapılmış olan açıklamanın tarihini bilmiyorum. Yeni gördüm. Ama ne zaman yapılmış olursa olsun bu Türk siyasi tarihinin kara bir lekesidir. Siyaseti takip eden siyaset yapan bir insan olarak söylüyorum. Ben ne TBMM’de ne siyaset yapan bir milletvekilinde, Bakanlık düzeyinde hiçbir yerde böyle bir üslup böyle bir yaklaşım görmedim. Bizim durduğumuz yer belli. Bizim durduğumuz yer Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızın işaret ettiği istikamette yolda. Çizilmiş olan ahlak kuralları doğrultusunda siyaset yapıyoruz. Dün Muharrem İnce’ci, bugün Kemal Kılıçdaroğlu, dün farklı bir şey söyleyen akşam söylediği ile sabah söylediği tutmayan bir siyasi anlayışının içinde hiçbir zaman olmadık bulunmadık. Ben bu söylemlerin hepsini ağzından çıkan kelimelerin ve cümlelerin buna terbiyem müsaade etmediği için iade ettiğimi buradan tüm Türkiye’nin huzurunda Bolulu hemşerilerimin huzurunda belirtmek istiyorum. Akşam söylediği sabah tutmayan bir insan şekli olarak ortaya çıkan zatında Bolu kamuoyu ve Türkiye’den de özrünü tekraren cümlelerimin sonunda beyan ettiğimi belirtmek istiyorum. Ahlaklı siyaset yapmaya, terbiyeli siyaset yapmaya davet ediyorum.

“BİZ YOLUMUZA VE SİYASET YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Siz yarın Sümer Mahallesinde, Beşkavaklar’da, Sağlık Mahallesinde, Ak Parti’nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren o Cumhurbaşkanı ki; 15 Temmuz gecesinde telefon yoluyla canlı bağlantıya geçtiğinde insanlar hiç gözünü kırpmadan, canını verecek derecede meydanlara inen bu toplumun bu insanların o sevgisine, muhabbetine karşılık veren bir insana bu üslubu kullandıysanız yarın insanlar sizi sokağa indiğiniz zaman bunun hesabını sorarlar. Bunun hesabını veremezsiniz veya ahlaklı iseniz, siyaseti bırakırsınız. Bunu da çok açık bir şekilde ifade ediyorum. Biz AK Parti ailesi olarak onun seviyesine düşmeden, o dibe inmeden o çukura inmeden Bolulu hemşerilerimizin huzurunda o ahlaklı siyaseti yapmaya devam edeceğimizi kamuoyunun huzurunda tüm basın mensuplarının huzurunda o seviyeye düşmeden, kullandığı cümleleri kullanmadan söylüyorum. Biz yolumuza ve siyaset yapmaya devam edeceğiz. Son sözüm Türkiye’den ve Bolu’dan özür dilesin” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim