Daha önceleri de yazdım, Boluspor’u bu sezon analiz etmek oldukça zor. Oynadığı futbolla bir bakıyorsun sahada ayak basmadık yer bırakmayıp tempolu futbolu ile göz dolduruyor bir bakıyorsun zevk vermeyen oyun kurgusu ile tabiri caizse tatsız tuzsuz bir görünüm içersinde. Dedim ya Boluspor oynadığı futbol ve almış olduğu yenilgilerle taraftarlarını ve favori gösterdikleri spor otoriterlerini şaşırtmaya devam ediyor.

Ligde karşılaştığı Karabükspor maçı sonrası bir düşüş yakalayan takımımız, en yakın takipçilerine dört hafta üst üste yenilerek lig ikinciliğinden beşinci sıraya kadar Sait hocanın deyimiyle ‘sert bir düşüş’ yapmış diğer takımlarla azda olsa puan farkı kapanmıştır. Şampiyonluğa oynayan bir takımın dört hafta seri yenilgiler alıp sürekli cepten yemesi lig bitiminde önümüze ister istemez çıkar ve bu vebalin altından kalkamazsınız.

Bu gününe kadar oynadığı on bir karşılaşmadan yirmi altı puan çıkartan bu futbolcular, hedefine emin adımlarla yürürken neler oluyor da son dört maçta sıfır çekebiliyor? Bu istikrarsızlığın sebebi nedir? Sorularına camianın geleceği açısından en tatmin edecek cevabı Sait hoca’nın basın karşısına çıkıp taraftarları bilgilendirmek açısından oldukça önemlidir.

Alınan yenilgileri her fırsatta sakat olan futbolculara getiren, hakemlere bağlayan ve zeminin azizliğinden dem vuran Sait hoca bu seferde Hatayspor yenilgisini Uğur Akdemir ile Franck Etoudi’ye kestirip bu iki futbolcuyu kadro dışı bırakmıştır. Şimdi adama sormazlar mı? Bu iki futbolcuyu sezon başında hiç mi izlemediniz? Bu futbolcular sizin direktifleriniz doğrultusunda alınmadı mı?  Başkan Necip Çarıkcı’nın verdiği bir demeçte ‘nifak tohumları ekecek futbolcuyu bu kulüpte barındırmayız’ derken takım içersinde var olan bir gruplaşmanın açığa çıkması mı bu sözler pek anlamış değilim…

İlk yarı maratonunun bitmesine artık iki karşılaşmamız kaldı. Pazar günü sahamızda oynayacağımız ve nefesini ensemizde iyiden iyiye hissettiğimiz yirmi dört puana sahip Altınordu ile daha sonra da, ligde son haftalarda bir ivme yakalayan Eskişehirspor’la karşı karşıya geleceğiz. Hedeflenen ivmeyi yakalamak ve kötü gidişatımıza son vermek için her iki maçımızı da mutlak kazanmak zorundayız bu böyle biline…