Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran, partisinin Bolu’daki seçim çalışmalarına destek vermek üzere ilimize geldi.

Sivil toplum kuruluşu ziyaretleri kapsamında Bolu Gazeteciler Cemiyetine de gelen Oran, gazetecilerle buluştu.

Burada, yerel ve ulusal siyasete ilişkin bazı açıklamalarda bulunan Oran, “Gündemimiz seçim olmakla beraber vatandaşın gerçek gündeminin geçim olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan, Umut Oran, ziyareti esnasında Bolu Gazeteciler Cemiyetinde bulunan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve AK Partili yöneticilerle de bir araya geldi. Gerçekleşen tesadüfle ilgili konuşan AK Parti ve CHP’liler, karşılıklı iyi niyet mesajı verdiler. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Umut Oran’ın Bolu Gazeteciler Cemiyeti ziyaretine, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, partililer ve gazeteciler katıldı.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, karşılıklı iyi niyetin önemine vurgu yaptı. Velioğlu, “Malum seçime bir hafta kaldı. Bizler de her gün siyasileri takip ediyoruz ama Bolu’daki seçim sonucunu daha çok merak ediyoruz. Seçim ortamlarında zaman zaman gerginlikler olabiliyor, biz bunları takip ediyoruz ama iktidar il başkanının buraya rastgele gelmesi ve burada sizlerle buluşması gerçekten toplumun özlediği hoşgörünün oluşması, karşılıklı iyi niyet sözlerinin sarf edilmesi çok önemli. İnşallah bu bütün Türkiye’ye yayılır bu hoşgörü. İnsanlarımızın gerçekten buna ihtiyacı var.” dedi.

“Vatandaşın gündemi geçim”

Ziyaretteki açıklamasına genel siyaseti değerlendirerek başlayan Umut Oran, zor bir atmosferin yaşandığını söyledi. Oran, “Zor bir atmosferde seçim süreci yaşanıyor. Özellikle ekonomik şartlar çok zorluyor. Gündemimiz seçim olmakla beraber vatandaşın gerçek gündeminin geçim olduğunu görüyoruz. Ciddi bir geçim sıkıntısı çekiyor. Kim olursak olalım, hangi partiden olursak olalım gerçekten bizi ciddi bir şekilde etkiliyor. Siyasetçi olarak karşı karşıya kaldığım manzaradan dolayı son derece mutsuzum. Üretememenin getirmiş olduğu ithalata bağımlı artık işin çivisi çıktı. Niğde’ye gidiyoruz, Afrin’den patates çuvalları görüyoruz, Mısır’dan soğan görüyoruz, her türlü tahıl ürününü dışardan ithal eder hale geldik. Hayvan ithalatında da sanıyorum 2000 – 2010 arası 385 milyon dolarlık yapılan ithalat, 2010 – 2019 arası 6 milyar 385 milyon dolara çıkmış. Bu da ithalata bağımlı olmak demek, üretmemek demek, borçlanmak demek.” dedi.

“Halkımız en doğru kararı verecek”

Oran açıklamasına şöyle devam etti; “Halkımız Türkiye için en doğru kararı verecek. Ama karar ne olursa olsun bizi ciddi anlamda ekonomide büyük bir tehlike bekliyor. Toplam borç 500 milyar dolar oldu. Bu borç hepimizin borcu, artık çevrilemez durumda ve Türkiye dışardan para bulamıyor. İçerde de paraya çevrilebilecek artık bir şey kalmadı. Yeni bir politika üretmek, yeni bir siyaset üretmek zorunda, iktidar kim olursa olsun. Yerel iktidar değişse de genel iktidar değişmeyecek. Ama gerçekten artık yeni bir siyaset anlayışına, yeni bir büyüme hikayesine ihtiyaç var ve bunun temelinde üretim olması gerekiyor.”

“Tanju Özcan Bolu ile ilgili sorunları doğru tespit ediyor”

Yerel siyaset ve seçimle ilgili de görüşlerini paylayan Umut Oran, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan’ın Bolu ile ilgili sorunları doğru şekilde tespit ettiğini söyledi. Oran, “Geçim derdi gelecek kaygısı artık vatandaşı bunaltmış durumda. Onları çok ciddi bir şekilde karabasan halinde etkiliyor. Bolu’ya baktığımızda, Türkiye’nin üzerindeki tablo Bolu’da da mevcut. Burada da yerel seçimlere çok önceden hazırlık yapan il örgütümüz, merkez ilçe örgütümüz, parti örgütümüz bir ortak mutabakatla çıkartılan bir belediye başkan adayımız var. Burada da belli bir dayanışma içinde bu süreç yürütülüyor. Diğer partilerden de Cumhuriyet Halk Partisine teveccüh var. Tanju Özcan Bolu ile ilgili sorunları çok doğru tespit etmiş bir arkadaşımız. Çünkü tecrübeli bir siyasetçi, merkez ilçe başkanlığı yaptı, il başkanlığı yaptı, birkaç dönem milletvekilliği yaptı. Milletvekilliği döneminde Bolu’nun sesi oldu. İktidar partisi mecliste Bolu’nun sorunlarını gündeme getirmiyor. Tayyip Bey’in böyle bir siyaset anlayışı var. Dolayısıyla, burada Bolu Merkez ve diğer ilçelerle ilgili herhangi bir sorun olduğunda muhalefet partisi olarak biz bunu gündeme getirdik. Dolayısıyla, Tanju Bey bu konuda sürekli Bolu’nun sesi oldu, Bolu’nun sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Önerileri de dile getirdi, olaya vakıf bir arkadaşımız daha önceden belediye başkan adaylığı da var. Bu süreçte de Tanju Bey parti gözetmeksizin, Bolu Halkına, hemşerilerimize, hayallerini ve sorunlara çözüm önerilerini dile getiriyor. Projeleri ile ortaya iddia koyuyor. Karşılıklı bir çatışma değil, herkesi kucaklayan, yapıcı, olumlu ve gelecekle ilgili pozitif bir siyaset anlayışı yürütüyor. Bana gelen bilgiler doğrultusunda, şu anda Tanju Bey oldukça önemli bir farkı ileri de götürüyor. Burada bir iktidar yorgunluğu olduğu ortaya çıkıyor. İktidar yorgunluğu noktasında da alternatif olarak çözüm olarak Cumhuriyet Halk Partisinin etrafında oluşan o birlik beraberlik ve dayanışma, projeleriyle, hayalleriyle, iddialarıyla, heyecanıyla ortaya koyan Tanju Özcan üzerinde böyle bir eğilim olduğu ortaya çıkıyor.” şeklinde konuştu.

“Demokrasilerin gereği fikir değiştirmektir”

Umut Oran’ın ardından konuşan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, demokrasilerde yönetimlerin el değiştirmesinin gereklilik olduğunu söyledi. Karsu, “AKP’nin yöneticileri ile tesadüfen burada karşılaştık bunun için ekstradan teşekkür ederim. Demokrasinin gereği, zaten zaman zaman insanların birbirileri ile karşıt fikirlerde de olsalar, bir araya gelip konuşmalarıdır. Kavga etmemeleri gerekir diye düşünüyorum. İktidar yorgun düştü, sosyal demokrat bir parti alternatif bir harekette belediye başkanlıklarında başarı sağlarsa, Türkiye rahatlayacaktır diye düşünüyorum. Demokrasilerin gereği, zaman zaman el değiştirmektir, fikir değiştirmektir. Yönetimlere ayrı fikirleri gelmesi demektir.” diye konuştu.

“Yoğun bir çalışma programımız oldu”

Ziyarette son konuşmayı CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu yaptı. Türkoğlu ,”Cumhuriyet Halk Partisi olarak uzun zamandır, Bolu Merkez’de adayımızla beraber son derece yoğun bir çalışma programımız oldu. Önümüzdeki hafta bu işin artık karara bağlanacağı hafta, Bolu Halkının karar vereceği hafta, o yüzden biz kendimizi bir fazla kişiye nasıl ifade edebilirsek, bir fazla kişinin kapısını çalıp, projelerimizi, adayımızı nasıl daha iyi tanıtabilirsek, o kadar şanslı görüyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim