Kurban Bayramının birinci gününde yapılan bayramlaşma töreninde bir açıklama yapan Bolu Valisi Aydın Baruş tatil nedeni ile yollarda olan vatandaşları uyardı. Baruş, “Sürücülerime buradan mesajım var frene değil kurala güvenelim diyorum.” dedi.

 Bolu protokolünün bir araya geldiği Kurban Bayramı Bayramlaşma Töreni Bolu Valisi Aydın Baruş ve CHP Bolu Millet Vekili Tanju Özcan’ın sosyal mesajlarıyla renklendi. Tören sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Baruş konuşmasının sonunda yollarda olan vatandaşları uyardı. Tedbirlerin üst seviyede olduğunu bildiren Baruş, “ Aldığımız tedbirler çerçevesinde çok şükür bu güne kadar üzücü olaylar yaşamadan bayramı gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız huzur içerisinde bir bayram geçirmenin mutluluğunu yaşıyorlar bundan sonra tedbirlerimiz yoğun olarak devam edecek. Sürücülerime buradan mesajım var frene değil kurala güvenelim diyorum.” dedi.

Vali Baruş’un ardından konuşan Millet Vekili Özcan, “Ben hep merak ediyordum firene değil kurala inanın sözü kime ait diye sayın valimiz aitmiş duymuş olduk.” dedi. Özcanın konuşmasına dahil olan Vali Baruş, “Trafik ile ilgili bu bayram slogan bu. Tüm Türkiye’deki sürücülerimize yapılan bir çağrı, anlamlı bir çağrı. Hiçbir zaman süratli giderek arabamız ne kadar teknolojik donanımlı olursa olsun frene güvenerek sürat yapmayalım anlamında. Çünkü kurallara riayet etmediğimiz takdirde o aracın teknik donanımı ne kadar iyi olursa olsun bizi kurtarmaz. Kurallara güvenmek lazım. O neden bunu uyarıcı mahiyetle vatandaşlarımızda duyarlılık, farkındalık oluşturucu nitelikte bir slogan çokta iyi oldu.” ifade etti.

Vali Baruş’un ardından söze devam eden Özcan, ” Bende yakın dönemde 3 kez kaza yapıp aracı pert olmuş bir sürücü olarak gerçekten sayın valime burada çok hak veriyorum. Tabi şu bayramlara güzel başladık. Güzel bir şekilde güler yüzle, huzur içerisinde mutluluk içerisinde kendi şehirlerinden evlerinden ayrılanlarında ailelerinin yanına sağlıklı sıhhatli dönebilmesini temenni ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim