Bolu Valisi Ahmet Ümit, ‘Huzur ve Güvenlik’ toplantısı kapsamında Beşkavaklar Mahallesi’nde bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Ümit’in vatandaşlarla buluşma toplantısına İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Göç Müdürü Vekili Serhat Aydın ile Emniyet Şube Müdürleri, Beşkavaklar Mahallesi Muhtarı Erkan Mutlu ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen halk buluşmasında konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, vatandaşlarla sohbet emek, dertleriyle dertlenmek, sevinçlerini paylaşmak için bu toplantıları yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bu toplantının bir amacının da güvenlik olduğunu söyleyen Vali Ümit, “Mahallenizde, çevrenizde yaşadığınız olayları, varsa olumsuz durumları sizden dinlemek için buradayız. Bizlere burada sıkıntılarınızı, istekleriniz anlatabilirsiniz” dedi.

Yoğun olarak vatandaş katılımının olduğu toplantıda, istek ve şikâyetleri alan Vali Ümit, isteklerinin tek tek not aldırarak, ilgili kurumlara talimat verdi ve konuların takipçisi olacağını dile getirdi.

Vali Ümit ayrıca, vatandaşlarımızın merak ettikleri olaylarda her zaman bilgi verebileceğini dile getirerek, devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunun da altını çizdi.

"Hiçbir vatandaşımızın hakkı yabancı misafire verilmiyor"

Toplantıda, son günlerde Bolu’yu Türkiye’nin gündemine taşıyan yabancı misafirlere yardım konusuna da değinen Vali Ümit, konuyla ilgili söylenilen sözlerin bilgi kirliliğinden veya eksik bilgiden kaynaklandığına inandığını belirtti. Bununla beraber bu söylemlerin, yabancı misafirlerimizle vatandaşlarımızı karşı karşıya getirebilecek nitelikte ve tehlikede olduğunu da anlattı.

Vali Ümit, vatandaşlarımızla yabancı misafirlerimiz arasında oluşabilecek hiçbir gerginliğin hiç kimseye faydası olmayacağını bilakis tarihimizi ve kültürümüzü inkâr anlamına geleceğini, böyle bir olaydan ancak bin yıldır devletimize ve milletimize saldıranların, Türkiye’de iç savaş çıkmasını ve kardeşkanı dökülmesini isteyenlerin mutlu ve memnun olacaklarını anlattı.

Hem vatandaşlarımızdan hem de yabancı misafirlerimizden hiçbir tahrike kapılmamalarını isteyen Vali Ümit, devletimizin koyduğu kurallar dahilinde muhtaçlığı tespit edilen yabancılara da yardımın süreceğini izah etti. Ümit, bu yardımların kaynağının devletimizin veya yerel idarelerimizin bütçelerinden olmadığını Birleşmiş Milletler fonlarından temin edilen yardımlardan ödemelerin yapıldığını ve bu ödemelerin de Kızılay marifetiyle yapıldığını, sonuç olarak hiçbir vatandaşımızın hakkının ve hukukunun herhangi bir yabancı misafire verilmediğinin altını özellikle çizdi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Beşkavaklar Mahallesi’nde bulunan Özayan Camii’nin aydınlatma giderlerini karşılayan ve ilimizde oturan Irak vatandaşı misafirimize bu jest ve eyleminden dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim