Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’da öğrenim gören yabancı öğrenciler ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek bayramlaştı.

Haber: Aslı Akış

 Kurban Bayramı dolayısıyla, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Bolu Belediyesi Aş evinde verilen yemeğe Afrika Ülkelerinden Bolu’ya okumak için gelen yaklaşık 20 civarında öğrenci ve basın mensupları katıldı.

Aş evindeki yemek organizasyonunda yabancı uyruklu öğrenciler ile bir araya gelen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğrencilerin dertlerini dinledi ve onları Yedigöller’e gönderme sözü verdi.

 “BOLU HALKI SAYESİNDE YAPIYORUZ”

Kurban Bayramının İslam dünyasının çok önemli bir bayramı olduğunu belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Fakir fukaranın düşünüldüğü bir bayram. Şu an zenginler kurban kesiyor ve bunun bir kısmını yakınları ile bir kısmında fakirlere dağıtmak zorunda. Fakirlerin de yeri aşevi. Burası imarethane. İmaret camisi imarethane, medrese ve hamam bir külliye idi. Sonradan kalktı. Biz yine aş evi olarak burayı çalıştırıyoruz. İmarethane fakirlerin karınlarını doyurdukları bir yer. Bolu halkının büyük katkısı ile uzun zamandan beri oturmuş bir sistem. Günde 1500 kişinin altında olmamak üzere yemek veren ramazanlarda da daha çok yoğunlaşan bir yapı. Bolu’da aç, giysi açısından da açıkta kalan kimse varsa onun sorumlusu biziz diyoruz. Bunu da Bolu halkı sayesinde yapıyoruz” dedi.

 “OSMANLI İMARETHANELERİ GİBİ”

Geçen yıla göre bu yıl daha çok kurban bağışı alındığını vurgulayan başkan yılmaz Bolu halkına teşekkür etti. Yılmaz; “Bolu halkı hem kurbanda hem kurban dışında bağışları ile buradaki 1500 kişiye aş çıkan imarethanenin her türlü ihtiyaçlarının cevabını kendisi veriyor. Firmalarda giysiler konusunda büyük cevap veriyor. Belediye bütçesine pek fazla dokunmadan sistem kendi kendine dönen halde. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde köylere ve ilçelerimize doğru bu sistemi yaygınlaştıracağız. Bunu Bolu halkı sayesinde yapıyoruz. Her yıl Bolu halkı Kurban bayramında fitre, zekat olarak verdikleri bağışlar ile yürüyen bir sistem. Bu sene kendilerine teşekkür ediyoruz. Geçen senelere göre çok ciddi bir bağış geldiğini görüyoruz. Bu kez kelle, deri hem de paylarını istiyoruz. Böylelikle sağlıklı bir hizmeti verebilmek için çok daha güçlü olmak durumundayız.

Hayır sahiplerinin sayesinde, burasının, Osmanlı'daki en güçlü imarethaneler gibi yürütüldüğünü görüyoruz. Sizler sayesinde de hamiyet sever Bolu halkı öğrenmiş oluyor. Böylelikle de fakir fukaranın kursağından gidecek olan yiyeceklerin de daha sağlıklı ve kaliteli olmasını sağlamış oluyoruz. İnşallah, Allah bizleri özlediğimiz bayramlara eriştirsin. Çünkü coğrafyamız çok sağlıklı değil. Bu coğrafyanın sağlıklı hale gelmesi için de yaratana dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ONLARIN VELİSİ BOLU BELEDİYESİDİR”

Yabancı öğrencilerin bütün sorunlarına çözüm getireceklerini ifade eden Yılmaz, “Onların velisi Bolu Belediyesidir” dedi. Yılmaz, “Türkiye öyle bir ülke ki kendi kendine yetmenin dışında, dünyaya açılan bir ülke. Gönül coğrafyamızdan birçok insanı ülkemizde misafir edip, okullarda okuttuğumuz bir yapıya sahibiz. Yaklaşık 20 ülkeden gelen öğrencilerle de bu bayramı birlikte kutluyoruz. Bu öğrencilerin velileri, Bolu Belediyesi olarak biziz. Ne dertleri var ise, o dertlerine çözüm getirme konusunda gücümüz nispetinde onların yanında olacağımızı ifade ediyoruz. Yemek yerken, daha önce Yedigöller’e gitmediklerini söylediler. Bayramın üçüncü günü inşallah onları Yedigöller’e göndereceğiz. Onlar buralardan gönül rahatlığıyla giderlerse, ülkemizin ve Bolu’muzun Turizm elçileri olacaklardır. İnşallah bütün gönül coğrafyamızdaki insanlarımız ile beraber, birliktelik sağlayacağımız günlerin yakın olduğunun müjdesidirler diye düşünüyorum. Başta Bolu halkı olmak üzere tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim