Gazi Paşa İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileri “Yaşayan Değerlerimiz, Yaşatan Bizleriz” projesi ile Türk halk kültürünün unutulmaz değerleri Keloğlan, Köroğlu, Hacivat – Karagöz, Nasreddin Hoca ve ilimizin en büyük değeri İzzet Baysal gösterisi gerçekleştirdi.

Haber: Aslı Akış

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonundaki gösteriye Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Gazi Paşa İlkokulu Okul Müdürü Kamil Oflaz, Sakarya, 50. Yıl, Milli Egemenlik, Canip Baysal, Atatürk ilkokulu öğrencileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Gazi Paşa İlkokulu 4-B Sınıfı öğrencileri çok anlamlı bir projeye imza attı. Türk halk kültürünün unutulmaz değerleri Keloğlan, Köroğlu, Hacivat – Karagöz, Nasreddin Hoca ve ilimizin en büyük değeri İzzet Baysal çocuklar sayesinde tekrar hayat buldu.

Öğrencilerin hayata geçirdikleri “Yaşayan Değerlerimiz, Yaşatan Bizleriz” projesinin gösteriminde “İzzet Baysal” unutulmadı. İzzet Baysal’ı anmak, anlamak ve anlatmak için hazırlanan ve Gazipaşa İlkokulu 4-B sınıfı Öğrencisi Onat Kutlu Palazoğlu tarafından canlandırılan Bolunun babası, Hayırların Efendisi İzzet Baysal gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni kazandı.  Hayatı, hobileri, çalışkanlığı, azmi ve bizlere miras bıraktığı 10 altın öğüdünü kendi hayatında nasıl uyguladığı ile ilgili bilgilerin verildiği gösteride, tüm mal varlığını bahşettiği ve kurduğu vakıf sayesinde ilimize kazandırdığı eserlerinin canlandırması yapıldı. Hacivat ve Karagöz’ün bir birinden komik diyalogları izleyenlere eğlenceli anlar yaşattı.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN HAYAL KURMALARINA YARDIMCI OLMAK”

Okul müdürü Kâmil Oflaz etkinlik öncesinde yaptığı konuşmasında günümüzün en önemli özelliklerinden biri bilgi çağı olmasına dikkat çekerek; “Yarının toplumu bilgi çağı insanından meydana gelecek, bilgi toplumu olacaktır. Bundan dolayı toplumların geleceği için eğitim olgusuna her zamankinden daha fazla önem verilmesi gerekmektedir. Eğitime olan ihtiyacımız teknolojik gelişmeler ve değişmelerle sürekli gelişmektedir. Dünyada meydana gelene teknolojik gelişmeler ve değişimler her zaman kurulan hayaller ile başlamıştır. Bu nedenle amacımız çocuklarımızın hayal kurmalarına ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktır. Çünkü hayal kuran da gerçekleştiren de kişinin kendisidir. Ayakları yere sağlam basan, ne istediğini bilen sadece kendisini değil ailesini, çevresini, vatanının, milletini düşünen bireyleri ancak bu şekilde yetiştirebiliriz. Öğrencilerimize akademik başarılarının yanı sıra; okumayı sevmeyi, okurken düşünebilmeyi, kendini tanıyabilmeyi ve hayallerine ulaşmak için kendilerine yön haritası çizebilmelerine yardımcı olmak için proje çalışmaları yürütmekteyiz” şeklinde konuştu.

“DEĞERLERİMİZİ TANITARAK YOLA KOYULDUK”

Gazipaşa İlkokulu öğretmeni Hülya Eşidir ise proje kapsamında öğrencilerin yaşayan değerleri yaşatarak öğrendiklerini belirterek; “Çocuklarımızın milli ve yerli değerlerimizi tanıyarak büyümesi, değerlerimizin yaşanması ve yaşatılması daha da önem kazanmıştır. Buradan yola çıkarak öğrencilerimize milli ve yerel değerlerimi tanıtmak, değerlerimizin önemini kavratmak, kültürel mirasımızı korumak düşüncesi ile projemizi hayata geçirdik. 2017-2018 eğitim öğretim yılında çalışmalarımıza başladık. Bu süreçte keloğlan, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Köroğlu ve İzzet Baysal gibi değerlerimizi tanıtarak yola koyulduk. Bu öğretim yılında projemize kurtuluş savaşı kadın kahramanlarını ekleyerek devam ediyoruz. Projemiz kapsamında her ay bir değerimizi tanıtmaya çalıştık. Öğrencilerimiz büyük bir heyecanla araştırmalar yaparak birçok bilgiye ulaştılar. Yaptıkları pano ve afiş çalışmaları ile tanıtıma katkı sundular milli ve yerel değerlerimizin önemini kavradılar. Böylelikle yaşayan değerlerimizi yaşatarak öğrendiler” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim