Haber: Aslı Akış

Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, 2017 yılında Karacasu'da birçok büyük projenin hayata geçeceğini ancak en önem verdiği konuların doğalgaz, su ve dereler olduğunu belirterek, 2017 yılında Karacasu'nun doğalgaz konusunda büyük aşama kaydedeceğini söyledi. Beydili ayrıca Karacasu’nun turizm, spor ve hastane kenti olduğunu dile getirerek; “Karacasu’ya yatırımcı gelsin, yatırım yapsın baş tacı yapalım.” dedi.

Beydili, Karacasu’da yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler vererek, yol yapımı, asfaltlama, su hatları, doğalgaz ve dere ıslahının öncelikleri olduğunu belirtti.

“ASFALT OLMASI GEREKEN NOKTALARA ASFALT ATTIK”

Yol yapım çalışmalarında karayolları ile beraber ilerlediklerini, asfalt olması gereken caddelerde değişiklikler yaptıklarını açıklayan Beydili, “Karacasu da çalışmalarımız devam ediyor. Yol çalışmaları devam ediyor imar yolları. Biliyorsunuz geçen devre ana cadde kaplı caddesini dizaynı yaptık oda karayolları sayesinde oldu. Bu senede Seben Caddesi ana cadde orası da bizim, orayı da bizim halk kullanıyor, biz kullanıyoruz. Mahallemiz var, yukarıda bir yolumuz var mahalle yolu var. Yolda bir kayma oldu. Karayollarına söyledik ama karayolları büyük bir proje olmadığından dolayı böyle ufak tefek yol genişletilmesi yapılmıyor. O zaman biz dedik ki biz yapalım. Ve şu an orada bir çalışma var, orası da bitme üzere son aşamaya geldik. Orada tekrar bir çalışma yapacağız ve oraya da bir önem verdik. İnşallah bittikten sonra görürüz şu an tam bir işi yapmadan ben bu işi pek basına da yansıtmıyorum. Bu arada asfalt çalışmalarımız oldu biliyorsunuz Yarenler yolu genelde biraz kötüydü. Oralarda bir değişiklik yaptık. Asfalt olması gereken noktalara asfalt attık. Atıyoruz hala oda bitti sayılır.” şeklinde konuştu.

ÜZERİNDE EN ÇOK DURDUĞU İKİ KONU: SU VE TEMİZLİK

Su hatları ile ilgili çalışmaları ve üzerinde en çok durduğu iki konudan bahseden Celal Beydili; “Bizim günlük güncel Karacasu’da işimiz bitmez. Çatlak, patlak, su hatları genelde bu sene bayramda sıkıntımız yoktu sularla ilgili. Tabi haliyle bayramdan sonra 4. Günü bizim bir sıkıntımız oldu. Ve bunu çözdük. Sularla ilgili gerçekten benim en çok üzerinde durduğum başta su. İkincisi temizlik. Vatandaşın evinin önünü, caddesini çok güzel yaparsın. Yaparsın ama vatandaşın suyu olmadığı zaman, o zaman hiçbir şeyin kıymeti yok. Onun için biz sulara gerçekten çok önem veriyoruz. Şu an yine bir sular bulduk onlarla çalışma yaptık, depoya getirdik. Hatlar genelde biraz tabi sıkıntı yaptı bizde. Onları kısa kısa ara vadelerle değiştiriyoruz. Bizim araç gereç günlük hiç durmaz. Mesela Karacasu’da moloz çok önemli. Vatandaşın bahçesinden haftanın iki günü bize moloz yetiyor bize Karacasu’dan. Kamyonlarımız kepçelerimiz, çalışan elemanlarımız hiç durmuyor. Biz aynen devam ediyoruz çalışmalara.” dedi.

“KARACASU’YA YATIRIMCI GELSİN”

Karacasu’ya doğalgazın getirilmesi için yaptıkları çalışmalar konusunda bilgiler veren Başkan Beydili, “Doğalgaz bu sene bitmese de bir şey kalmayacaktı. Çünkü Karacasu’da oteller var biliyorsunuz. Gazelle otelimiz var, Termal var, Yıldız otel var. Karacasu’ya özel boru şu an siparişi verildi. Karacasu’da mesela Yeniçağa’ da şu an doğalgaz bitme aşamasına geldi. Niye? Orada hep konut var bizim gibi. Bizim hali hazırda biliyorsunuz Hamam Çayır’da 5 yıldızlı bir otel. Bu sene ne hikmetse sıkıntılar var galiba ama görüşmelerimizde devam edeceklerini söylüyorlar. Ama seneye inşallah bir tempo hız verir bitirirler. Ormanda 53 dönüm Muhittin Palazoğlu aldı orayı. Şu an Kütahya’da konutlar yapıyor Orman Bakanlığına devredecek. Görüşmemizde bu sene bitireceğini söyledi kendisi. İnşallah bu sene bitirir seneye de onun çalışmaları başlar. Orayı da 700 yataklı bir otel düşünüyor. Kendisinin düşüncesi bu. Karacasu’yu seviyor. Biz böyle yatırımcılara saygı gösteriyoruz onların önünü açıyoruz. Yani belediye olarak bizim yapmamız gereken ne ise biz bunları hemen hızlandırıyoruz. Önemli olan Karacasu’ya yatırımcı gelsin, yatırım yapsın baş tacı yapalım. Arkadaşlarımızda aynı düşünce de meclis üyeleri. O da inşallah seneye başlar. Onun için özel boru döşemesi lazım. 50 sene öne bakaraktan 7bin 8bin 10 bin haneye hitap edebilecek boru olması lazım. Borular geldi ama bu borular olmaz. Burası turizm beldesi, burası hastane kenti, burası spor kenti ve burada oteller var. Onun için şu an borular siparişi verildi. İnşallah bu 10’uncu ayda başlayacağız. Bu sene ana hattı döşeyeceğiz. Belirli bir kısma doğal gaz verilecek. Ama inşallah eğer bu sene ana hattı döşer de belirli bir kısma verirsek seneye inşallah doğal gaz işi de bitmiş olur. Vatandaş beni arıyor bu doğal gaz gelecekte bu sene ne yapalım?  Kömür alalım mı, almayalım mı? Diyorum ki; her sene nasıl bir hazırlık yapıyorsan kışa giriyorsan hazırlığını yap. Çünkü her tarafa verme şansımız yok, zaman çok dar. 10’uncu aya giriyoruz Kasım, Aralık ondan sonrada burada pek çalışma olsa bile randıman alamayız.

“SEL OLDUĞU ZAMAN TEHLİKE ARZ EDİYOR”

Dereler ile ilgili problemlerini Devlet Su İşleri Bölge Müdürü ile paylaştığını ve proje aşamasına geldiklerini ve çalışmalarda ilerlediklerini ifade eden Beydili; “Bizim derelerimiz var Devlet Su İşlerine ait, beldenin içinden geçen 3-4 tane dere var. Bu dereler haliyle tehlike arz ediyor çok büyük bir sel olduğu zaman. Devlet Su İşleri görüşmelerimizde tamam dediler, siz buranın projesini yaptırın gönderin. Tabi haliyle proje olmadan önce burasın haritalara çıkması lazım. Haritalarını çıkarttırdık. Ölçüm biçim oldu. Şu an verdik proje aşamasında. İnşallah 2018 bütçesine de derelerle ilgili bütçe aldırırsak dereleri de ıslah edebilirsek ne mutlu bize. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Allaha şükür bir sıkıntımız yok. Her işin üstesinden geliyoruz. Belde halkıyla, yöre halkıyla, siyasilerle, resmi kurumlarla, sivil toplum örgütleriyle ikili ilişkilerimiz devam ediyor. İnşallah bunları gerçekleştireceğiz. En önemli olan doğal gaz ve dereler. Bunları da yapacağız inşallah.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim