Düzce'nin Çay Mahallesi’nde çöp konteynerinden sebze toplayan ve aile olduğu tahmin edilen 1’i çocuk 3 kişi, görenlerin yüreklerini burktu. 3 kişinin çöpten yiyecek bir şeyler bulabilmek umuduyla konteyneri karıştığı anlar çaresizliği ortaya koydu.

İç acıtan manzara, Çay Mahallesi Saatçigil Caddesi'nde yaşandı. Aile oldukları tahmin edilen bir erkek, bir kadın ve bir çocuğun karınlarını doyurabilmek için ‘yiyecek bir şeyler bulabiliriz’ umuduyla bir yemek sitesinin önündeki çöp konteynerini karıştırdığı anlar böyle fotoğraflandı.

Mülteci olabilecekleri de tahmin edilen 3 kişilik ailenin çöpe atılan poşetlerin içerisinden buldukları ve temiz sayılabilecek domatesleri yanlarında bulunan poşete doldurdukları görüldü.

Görüntülendiklerinden habersiz olan çaresiz aile yiyecek, uzun süre çöpü karıştırdı. Çöp konteyneri yanına gelen bir köpek de ailenin yaptıklarını uzun süre izledi. Düzce’de devletin kanatları altında olmasına rağmen zaman zaman dilenen mültecilerin aksine hiç kimseye avuç açmadan ayakta durmaya çalışan ailenin çabası boğazlarda düğüm oluşturdu.

 

Editör: TE Bilisim