İzzet Baysal Caddesi üzerinde gerçekleştirilen 1 Mayıs yürüyüşüne yüzlerce kişi katıldı. Gerçekleştirilen basın açıklamasında, “İşçilerin, kamu emekçilerinin, gençlerin, kadınların, emeklilerin, çocuklarımızın geleceği için tarihsel bir dönemde 2023 1 Mayıs’ında kol kola omuz omuzayız” denildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında KESK, Eğitimsen, Türkiye İşçi Partisi, SOL Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Komünist Partisi Bolu Halk Evi, SES, TMMOB ve EMEP’in katılımıyla kutlama ve yürüyüş gerçekleştirildi. Demokrasi Meydanı’nda başlayan yürüyüş İzzet Baysal Caddesi üzerinde devam etti.

Yürüyüş sırasında sloganlar atıldı. Siyasilerin de yer aldığı yürüyüş, sorunsuz şekilde Kent Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşün ardından Kent Meydanı’nda 1 Mayıs için ayrılan özel alanda basın açıklaması yapıldı.

“2023 1 MAYIS’INDA KOL KOLA OMUZ OMUZAYIZ”

KESK Bolu Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, 1 Mayıs kutlanarak, “Birlik, Mücadele Ve Dayanışma Günümüz 1 Mayıs Kutlu Olsun. Kapitalizmin kar hırsı, iktidarın rant politikaları, rüşvet çarkı nedeniyle sonuçları çok çok ağır olan depremde yaşamlarını yitirenleri tekrar anıyor anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. İşçilerin, kamu emekçilerinin, gençlerin, kadınların, emeklilerin, çocuklarımızın geleceği için tarihsel bir dönemde 2023 1 Mayıs’ında kol kola omuz omuzayız. Yılın 365 günü ezilen, sömürülen, horlanan, yok sayılan milyonlar 1 Mayıs alanlarında bir aradayız” denildi.

“SERMAYEYİ EMEK SÖMÜRÜSÜ DE DOYURMUYOR”

Üreten kesiminin fakirleştiği belirtilerek, “Bugün dünyanın dört bir yanında hakları için, adalet için, demokrasi için, barış için mücadele eden işçiler, emekçiler, gençler, kadınlar 1 Mayıs meydanlarında buluşuyor. Tüm dünyada ücretli emek yaygınlaşırken, biz üretenlerin toplumsal zenginlikten aldığı pay her gün azalıyor. Sermayeyi emek sömürüsü de doyurmuyor. Doğa, sermayenin sınırsız yağmasına açılıyor. Yetmiyor, savaşlarla milyonlar yerinden yurdundan ediliyor. Başta işçi sınıfı olmak üzere tüm insanlık sermaye düzeninin bu ağır tahribatına ses çıkarmasın diye baskıcı rejimler destekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

1 Mayıs kutlamasına çocuklarıyla gelen vatandaşlar renkli görüntülere neden oldu.

7-35-76-33-174-92-231-35

Editör: Servet GÖKÇEK