Bolu Valisi Aydın Baruş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, MHP İl Başkanı Adem Evcil, TSO Başkanı Türker Ateş, Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

“MİLLETİN VİCDANINA SES OLMAKTADIRLAR”

Bolu Valisi Aydın Baruş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yayımladığı mesajla kutladı. Mesajında, demokrasinin temel taşlarından biri olan basının, halkın haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirten Vali Baruş yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, halkın haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Günümüzde iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet medyası ve sosyal medya ile haber alma yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmıştır.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak, milletin vicdanına ses olmaktadırlar

Gazetecilik mesleği,  özellikle çok büyük fedakârlık isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde ve her şartta sorumluluk bilinci içerisinde görevlerini yapmaya çalışan, bazen can güvenliklerini dahi riske atarak doğru haber peşinde koşan gazetecilerimizin halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdiri fazlasıyla hak etmektedir.

Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplumsal duyarlılığın sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, vatandaşlarla devlet arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarımızın yapmış oldukları haber, yorum ve görüşler bizlere de çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarının 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevleri esnasında hayatlarını kaybeden bütün gazetecilerimizi rahmetle anıyor, çalışan gazetecilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

“BU ONURLU GÜNÜ İÇİMİZ BURUK KUTLUYORUZ”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yayımladığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajında;  “Dürüst kalemler bin türlü girişimle devre dışı bırakılmak istenmektedir. Ya işsizliğe itilmekte ya komplolar kurularak cezaevlerine hapsedilmektedir. Mevcut durum böyleyken bu onurlu günü içimiz buruk kutlamaktayız.”  dedi.

Tanju Özcan, yayımladığı kutlama mesajında, “Gazetecilik mesleği tüm dünyanın en saygın meslekleri arasında iken; ülkemizde ne yazık ki;  az maaşa çalışan, bitmeyen mesai saatlerine katlanan, şanslıysa haftanın bir günü izin yapabilen, hiçbir güvencesi yokken durmadan çalışan, hakkı yenen bir meslek durumuna gelmiştir. Basın emekçilerinin sorunu, demokrasinin sorunudur.  Demokrasiye çağdaşlığa inanan tüm insanların sorunudur.

Halkının ve mesleğinin onurunu ve geleceğini düşünen dürüst kalemler bin türlü girişimle devre dışı bırakılmak istenmektedir. Ya işsizliğe itilmekte ya komplolar kurularak cezaevlerine hapsedilmektedir. Mevcut durum böyleyken bu onurlu günü içimiz buruk kutlamaktayız.

Basın ve medya dünyasının arzu edilen özgürlük ortamına kavuşması dileğiyle, tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, basın emekçisi arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

“DÜNYANIN EN ÖNEMLİ MESLEKLERİNDEN BİRİ”

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Adem Evcil, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Evcil, “Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakarca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm basın mensuplarının gününü kutluyorum” dedi.

MHP Bolu il Başkanı Evcil mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kamuoyuna haber ve bilgi akışını zamanında ve tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunlara ayna tutmak kısık seslerin sesini kitlelere duyurmak için gece gündüz demeden, zaman zaman çok zor şartlar altında çalışan cefakar, fedakar gazetecilerimiz dünyanın en önemli mesleklerinden birini icra etmektedirler. Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakarca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan, özellikle şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminin tanıtılmasında ve millet için kalem oynatan aktif olarak görev alan tüm basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum."

“BASIN MENSUPLARIMIZA TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ”

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, yayınladığı mesajla basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Ateş; “Toplumun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi adına, görevlerini gece-gündüz demeden, her türlü şartta özveriyle yerine getiren basın mensuplarımıza teşekkür borçluyuz” dedi.

TSO Başkanı Ateş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yazılı, işitsel ve görsel basınımızın temsilcileri, Atatürk’ün veciz ifadesinde belirttiği gibi “milletin müşterek sesi” olarak, görevlerini her türlü koşul ve ortamda özveriyle ve gayretle yerine getirmeye devam etmektedirler. Bugün dördüncü kuvvet olarak adlandırılan basın teşkilatımız, basın meslek ilkeleri çerçevesinde, toplumun bilgilendirilmesinde önemli bir köprü işlevi gördüğü gibi, aynı zamanda demokrasimizin de sigortalarından birisidir.

Toplumun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi adına, görevlerini gece-gündüz demeden, her türlü şartta özveriyle yerine getiren basın mensuplarımıza teşekkür borçluyuz.

Bu vesileyle, yazılı, görsel ve işitsel tüm basınımızın değerli ve emektar temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, üstlendikleri önemli ve zorlu görevlerinde başarılar dilerim.”

“GAZETECİLER DEMOKRATİK HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARI”

Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgül, bir mesaj yayımlayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Akgül, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; “İnsanlığın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün, en temel hak olduğu görüşü modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Gazetecilik kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. İlimizdeki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların ilimizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağını inancım tamdır. Ülkücü Gençliği her daim destekleyen, bir an olsun bizleri yalnız bırakmayan kıymetli basınımıza teşekkür ederim. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak günü kutlanacak olan "Çalışan Gazeteciler Günü"  münasebetiyle ilimizde ve ülkemizde faaliyette bulunan tüm Gazete, radyo ve televizyonların "Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”  ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim