HABER

KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK İÇİN TOPLANDILAR

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı adalet yürüyüşüne Bolu’dan destek geldi. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP İl Başkanı Kazım Karsu ve birçok partilinin katılımı ile Anıtpark ta toplanan kalabalık, yürüyüşe desteklerini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Millet Vekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından büyüyen tepkiler devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı adalet yürüyüşüne destekler Türkiye’nin her tarafından devam ediyor. Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP İl Başkanı Kazım Karsu ve birçok partilinin katılımı ile Anıtpark ta toplanan kalabalık yürüyüşe desteklerini dile getirdi. Anıtpark’ta yaptığı konuşmada yürüyüşe katılacağını dile getiren Özcan “En geç 28 gün içerisinde sayın genel başkanımızla birlikte İstanbul Maltepe cezaevinin önüne ulaşacağız” dedi.

Özcan konuşmasına şu şekilde devam etti; "Dün itibari ile sayın genel başkanımız önderliğinde bir adalet yürüyüşü başlamıştır. Demokratik ülkelerde böyle yürüyüşler yapılmaz, Türkiye’nin geldiği noktada başka çare yok demokrasiden bahsede bilmemiz için önce Adalet olmalı. Şu yaşanan tabloyu görüyorsunuz. FETÖ ile mücadele diye bir şey başlatıldı. FETÖ ile mücadele edin sonuna kadar arkanızdayız dedik ama FETÖ ile mücadeleyi bir yana bıraktılar kendileri ile muhalif olanlarla mücadeleye cumhuriyet sevdalılarıyla mücadeleye Atatürkçüler ile mücadeleye çevirdiler. Bu ülkede müebbetle yargılanan damatlar ikametgah sahibi diye tutuklanıyor. Bu ülkenin aydın gazetecileri, bu ülkenin millet vekilleri tutuklanıyor. Bu millet vekilimizin sabit ikametgahı yok mu? Bu milletvekilimizin sabit ikametgahı milletin evi Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Korumaları için ortalığı birbirine katanlar kendi ülkesinde milletvekili tutuklanıyor kılını kımıldatmıyor hatta mutlu oluyorlar. Bu adalet yürüyüşümüzü bütün dünya duyacak duymaya da başladı. En geç 28 gün içerisinde sayın genel başkanımızla birlikte İstanbul Maltepe cezaevinin önüne ulaşacağız. Önümüzdeki günlerde de geçiş güzergahı olan Bolu’dan geçecek ben ve teşkilattaki arkadaşlarımız haberdar edecek. Nerede karşılanacak, nerede yürünecek ve nereye kadar devam edecek bunlar sizlere ulaşacak. Bu yürüyüşe bütün Bolulu hemşerilerimin katılmasını istiyorum. Adaleti aramak için yollara düştük."

Özcan’ın ardından konuşan Bolu İl Başkanı Kazım Karsu; "Genel Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız" dedi ve konuşmasına şu şekilde devam etti; "Bu meydan adalet meydanı. Adaletin bulunduğu yer insanın yaşadığı kutsal yerlerden bir tanesidir. Adaletin olmadığı yer insanoğlunun işkence gördüğü, insanoğlunun sıkıntı yaşadığı yerlerden bir tanesidir. Yeryüzünde böyle adaletin olmadığı yerler mutlaka vardır. Ama Türkiye Cumhuriyeti, Yüce Mustafa Kemal Atatürk’ün Ülkesi böyle zalim, böyle zulüm şimdiye kadar hiç görülmemiş bir şekilde devam etmektedir. Ülke gerisi geriye yuvarlak bir top gibi tepeden aşağıya geri geri gitmektedir. Buna biz dur demek için Değerli Genel Başkanımız Ankara’dan, İstanbul’daki tutuk hanelere yürümektedir. Kendisini canı yürekten destekliyoruz. Bu yürüyüş insan içindir. Bu yürüyüş Mustafa Kemal’in ideali, felsefesi ve onun kurmuş olduğu devletin mirası içindir. Biz o mirasa ölünceye kadar, son nefesimize kadar savunmak için görev aldık. Bugünden sizi o merasime davet ediyorum. Sayın Genel Başkanımız Bolu sınırlarında bizim hepimiz tarafından Zonguldak, Ereğli, Bartın beraber olmak üzere bir noktadan alıp, bir noktaya bırakmak için kararımızı aldık. Size o günler gelince haber vereceğiz. Sayın Genel Başkanımız ikinci gününü yürümekle devam ediyor. Bizde onu Bolu sınırlarında en güzel şekilde karşılamaya karar verdik."

Konuşmaların ardından, Anıt Park’a gelen Cumhuriyet Halk Partililer tarafından Atatürk Anıtına üzerinde adalet yazılı çelenk konuldu.