Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili aday adayı, Bolu Belediyesi Eski Başkanı Yüksel Ceylan Nisan ayının ilk haftasında 22 aday adayı içerisinden seçilecek 3 adayın belli olacağını söyledi.  Ceylan, CHP’de önceden ön seçim yapıldığı fakat takvimin kısa olduğunu anımsatarak; “Bir gizli oylamayla sıralama için aday adaylığı belirlemesi yaptılar. Kendi aralarında gizli tutuyorlar” dedi.

Özel Haber: Servet Gökçek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili aday adayı Yüksel Ceylan, örgütten gelen arkadaşlarının yanında olduğu fakat örgüt dışından milletvekili  aday adayı olmak isteyen kişilere karşı tepki gösterdi. Örgütte bir emrivaki ile veya yukarıdan birilerinin tasvipleriyle aday olanlara da çok sıcak bakmadıklarını dile getirdi.

“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Yüksel Ceylan, meslek odalarını, sivil toplum örgütlerini dolaştıklarını belirterek, “14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili Aday Adayı oldum. Şuanda 22 tane aday adayı arkadaşımız var Cumhuriyet Halk Partisinden. Arkadaşlarımız yavaş yavaş salonlarda aday adaylığı için açıklamalar yapıyor. Bende açıklama yaptım. Şuanda eski il başkanlarımızı, meslek odalarımızı, sivil toplum örgütlerini dolaşıyoruz. Sıralama belli olmadığı için bu konuda çalışmalarımıza bu yönde devam ediyoruz. Şuandaki çalışmalarımız bu şekilde” dedi.

“SEÇİM TAKVİMİ KISA OLDUĞU İÇİN ADAYLARI GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK”

Ceylan, Aday adaylarını seçilirken özgeçmişleri, sivil toplum örgütleriyle ilişkilerine bakıldığını aktararak, “İl ve ilçe bir toplantı yaptı arkadaşlarımız. Orada bir gizli oylama ile sıralama için bir aday adaylığı belirlemesi yaptılar. Kendi aralarında gizli tutuyorlar. Herhalde İl Başkanı da bu sıralamayı da Cumartesi günü İl Başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkeze aktaracak. Biliyorsunuz geçmişte Cumhuriyet Halk Partisinde ön seçim yapılıyordu. Bu seçim takvimi kısa olduğu için adayları genel merkez belirleyecek. Artık bizim özgeçmişlerimiz, sivil toplum örgütleriyle ilişkilerimiz ve il ve ilçe örgütlerinin o konudaki tavırları sıralamayı belirleyecektir. Önümüzdeki günlerde yani Nisan ayının herhalde ilk haftasında bu belirleme yapılacaktır. Artık 22 arkadaştan 3 kişi sıralamaya girecektir. Bilemiyoruz nasıl olacağını, takdir hem örgütümüze hem de genel merkezimize ait. Onların görüşleri de örgütten gelen arkadaş sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

“İNŞALLAH BU SEÇİM ÜLKEMİZE FAYDALI OLUR”

Siyasete uzun yıllar önce başladığını söyleyen Ceylan, “Örgüt dışından aday olanlarda var. Onlara da çok sıcak bakmıyoruz. Yani örgütte bir emrivaki ile veya yukarıdan birilerinin tasvipleriyle aday olanlara da çok sıcak bakmıyoruz. Özellikle ben bu örgüte gençliğimi verdim. 30 yaşımda başladım. Uzun yıllar siyaset yaptım. Eskiden genel merkezden böyle örgütlere para gelmezdi. Partinin aylık faaliyetlerini yönetimler ve başkanlar kendileri karşılarlardı. Bunda da ekonomik olarak da uzun yıllar partimize destek verdik, hizmet ettik. Bu konuda da genel merkezimizin örgütten gelen, yani parti örgütünden gelen arkadaşlarım değerlendirme içinde olacağını tahmin ediyorum. Şuanda durumumuz bu aşamada. Sıralama belli olduktan sonra aktif olarak çalışmalarımıza başlayacağız. İnşallah bu seçim ülkemize faydalı olur. Genelde insanlarımızın ekonomik sıkıntıları var. Bu ekonomik sıkıntıları aşacak güzel bir seçim olur. Artık tepkili mekanda ferahlık vardır. Hep parlamentonun hem de Cumhurbaşkanının değişmesi gerekir diye düşünüyoruz. Artık 14 Mayıs’tan sonra da Bolu’ya ve Türkiye’ye bahar gelecek diye arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK