Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. Yıldönümü nedeniyle Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve MHP İl Başkanı Adem Evcil kutlama mesajı yayımladı.

Vali Baruş Polis haftasını kutladı

Bolu Valisi Aydın Baruş, Polis Haftası nedeniyle yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yıldönümünü kutluyoruz. Polis Teşkilatımız kurulduğu tarihten bugüne kadar ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru için gece gündüz demeden mesai sarf eden güçlü bir kurumdur. Köklü geçmişinden ve deneyimlerinden elde ettiği birikimle birlikte günümüz bilgi ve teknolojisinin imkânlarından istifade ederek kendini her geçen gün yenileyen Emniyet Teşkilatımızın suç ve suçlularla mücadelede sağladığı başarılar ve dünyadaki polis teşkilatları arasında elde ettiği seçkin konum hepimizi gururlandırmaktadır.

Emniyet Teşkilatımızın elde ettiği bu başarılarda, kamu düzeninin ve asayişin korunması, halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü suçu önleyici tedbirlerin alınması, suçluların yakalanarak zamanında adalete teslim edilmesi için mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşlarımızla birlikte omuz omuza fedakârca çalışan Emniyet görevlilerimizin payı büyüktür.

Emniyet personelimizin, asayişin temin edilmesinden trafik güvenliğinin sağlanmasına, toplumsal olaylara müdahaleden kaçakçılık olaylarının önlenmesine, uyuşturucu ve organize suç örgütleriyle mücadeleden ülkemizin bütünlüğünü ve milletimizin kardeşliğini hedef alan terör saldırıları ile terör örgütlerinin bertaraf edilmesine kadar ülkemizin güvenliğini tehdit eden her alanda canlarını ortaya koyarak verdiği mücadeledeki fedakârlık anlayışı her türlü takdirin üzerindedir.

Bolu İlinde de, halkımızın huzur içerisinde hayatını devam ettirmesini sağlamak ve devletimize olan güvenin tesisi için vatandaşlarımızla el ele gece gündüz demeden fedakârca mesai sarf eden polislerimize teşekkür ediyorum.

Emniyet Teşkilatımızın, ülkemizin bütünlüğünü ve milletimizin huzurunu hedef alan terör odakları ile 15 Temmuz 2016’da milletimizin iradesine kast eden hain FETÖ terör örgütüyle mücadelede gösterdiği başarı ve bu örgüt mensuplarının teşkilat içerisinden temizlenmesiyle birlikte milletimizin itimadına mazhar olarak çalışmalarına çok daha güçlü olarak devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle, 15 Temmuz’daki demokrasi mücadelesinde ve görevleri başında şehit olan kahraman polislerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazi polislerimize minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum.

Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü kuruluş yıldönümünde tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftası’nı tebrik ediyor, görevlerinde üstün başarılar diliyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu ömürler temenni ediyorum.”

“EMNİYET GÜÇLERİMİZ ÜLKEMİZDEKİ HUZUR VE GÜVENİN TEMİNATIDIR”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ‘Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak “Demokratik otoritenin meşru gücünü temsil eden polisimiz, gece gündüz demeden ülkemizin asayiş, huzur ve güvenliği için çalışıyor. Milletimizin birlik ve beraberliğinin korunmasında da fedakarlık ve vatan sevgisi ile gayret gösteren Emniyet Teşkilatımızın tüm mensuplarının Polis Haftası’nı kutlar, şükranlarımı sunarım” dedi.

Başkan Alaaddin Yılmaz’ın mesajı söyle:

“Gücünü milletimizden ve kanunlardan alan, şanlı bir geçmiş, deneyim ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yılını kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. En zor şartlar altında bile görevini vatan aşkı ve millet sevgisi ile icra eden polislerimiz, ülkemizin huzurunun; vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin teminatıdır. Devletimizin bekası, halkımızın güvenliği, kamu düzeninin sağlanması ve suç ve terör unsurlarıyla mücadele noktasında canlarını riske atarak görevlerini yerine getiren polislerimize şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğinin korunmasında, kararlı-dik duruşları, fedakarlıkları ve vatan sevgileriyle gayret gösteren görevi başındaki polislerimizi Allah’a emanet ediyor, kutsal görevlerinin icrası esnasında şahadet şerbeti içen tüm kahraman polislerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

“BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ KAHRAMANLAR ABİDESİDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Adem Evcil polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MHP Bolu İl Başkanı Evcil mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu ülkede bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakmayı göze alan yiğitler var. Türk Polis Teşkilatı, dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlıklara imza atan, vatan müdafaası millet huzuru söz konusu olduğunda gözünü budaktan esirmeyen, ülkesinin bekası için canını seve seve feda eden kahramanlar abidesidir.

Türk Polis Teşkilatı; ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama, halkımızın can ve mal emniyetini koruma, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etme, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme hususunda çok büyük bir özveriyle gece gündüz demeden başarılı bir şekilde dur durak bilmeden çalışmaktadır.

Böyle bir mesleğin icrasının da elbette bazı zorlukları olmaktadır. Halkın güvenliğini sağlamak ve onları korumak kolay değil, bu açıdan bakınca teşkilatın ne kadar önemli bir görev üstlendiğini görmekteyiz. Halkında, bizimde polislerimize bu zorlu görevde yardımcı olunmasının gerektiği bilincinde olmalıyız.

10 Nisan, “Polis Günü”, Aziz Milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olarak gördüğü Türk Polisine minnettarlığımızın bir ifadesi olarak armağan ettiği bir şükran günüdür. Türk Polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır.

Unutulmamalıdır ki; Adalete ilk açılan kapı karakoldur. Bu onurlu görevlerini büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle yerine getirerek Bolu’nun güven ve huzur şehri olmasında, mesai mefhumu tanımadan görev alan başta il emniyet müdürümüzün şahsında tüm emniyet teşkilatı mensuplarına teşekkürlerimi sunarım. Türkiye’nin dört bir yanında görevi esnasında şehit düşen polislerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Unutmadık, Fethi Sekini unutmadık, 15 Temmuz gecesi şehit olan 47 kahramanları, unutmadık Şehit Yaşar Doğançay’ı ve nicelerini. Bu ülkede bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakmayı göze alan yiğitler var. Minnettarız.”

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim