BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin çalışması kapsamında, “En çok neyi özlediniz?” sorusuna yanıt veren sağlık çalışanları, ailelerine ve arkadaşlarına duydukları özlemi dile getirdi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Çin’de başlayan koronovirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günden bugüne bir yılı aşkın bir süre geçti. Bu süreçte yeni kısıtlamalar ve kurallarla yaşamayı öğrendik. Ancak tüm bu kuralların dışında kalan sağlık çalışanları, koronavirüsle mücadele noktasında insanüstü bir çalışma sergileyerek binlerce insanın hayatını kurtardı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri de “Onlar yaşatmak için çabalarken insan gibi yaşamayı özledi… Tedbirlere uyalım” sloganıyla başlattıkları çalışma kapsamında, sağlık çalışanlarına “Neyi özlediniz?” sorusunu sordu.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM OLDU

BAİBÜ’lü öğrencilerin çalışmasına; Bolu, Ankara, İstanbul, Van, Mersin ve Kahramanmaraş’taki farklı hastanelerde hizmet veren sağlık çalışanları katıldı. Pandemi döneminde özellikle sosyal yaşantıdan uzak kalan sağlık çalışanlarının en büyük özlemleri arasında; Aileleriyle vakit geçirmek, maske olmadan özgürce nefes alabilmek, iş sonrasında arkadaşlarıyla buluşmak gibi istekler yer aldı. Bir sağlık çalışanı ise, “Pandemi döneminde en çok gülen yüzler görmeyi özledim” diyerek, sürecin insanlar üzerindeki etkisini yansıttı.

PROJEDE 11 ÖĞRENCİ YER ALDI

Bu projeyi gerçekleştiren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Elif Eda Taş, Ecem Kaplan, Elif Sıla Kaçar, Bahattin Uzun, Mücahit Dölcü, Özge Aydın, Hilal Büyükakça, Havva Alkan, Hatice Kocadağ, Betül Türker, Zeyno Akbaş, Ayçahan Özdemir:

"Başta projemizde bizlerden yardım elini hiçbir zaman esirgemeyen değerli hocamız Hacer Alpteker olmak üzere videolarla projemize destek olan ve bir kaç ay içerisinde mezun olup sahada ortak görev alacağımız bütün sağlık çalışanlarına teşekkürlerimizi bir borç biliriz! "

 

Editör: TE Bilisim