Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı.. Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin millî bayramıdır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün itilaf devletlerinin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

İlimiz protokolü de bu önemli günde yayımladıkları mesajlarla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

“19 MAYIS EN ÖNEMLİ ADIMLARDAN BİRİSİDİR”

Bolu Valisi Aydın Baruş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. “Türkiye Cumhuriyeti geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet edilmiştir” diyen Vali Baruş; “Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin bağımsızlık iradesinin Samsun’dan başlayarak,  tüm Türkiye’ye yayıldığı bir gündür ve Kurtuluş Zaferine doğru atılan en önemli adımlardan birisidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, kadın erkek, genç yaşlı farkı olmadan etnik köken, mezhep, din ayırt edilmeksizin milletimizin emsalsiz özverisi ve Yüce Meclisimizin cesur kararlarıyla yürütülen İstiklal Savaşı, millet egemenliğine dayanan, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır.

Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet edilmiştir.

Sevgili gençler, Bu toprakları bizlere vatan kılan ecdadımız inançla ve azimle çalışarak sizlere sahip olmaktan her zaman şeref duyacağınız büyük bir miras bırakmışlardır. Bu değerli mirası layıkıyla muhafaza ederek gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak en önemli görevinizdir.

Bu nedenle daima büyük düşünmeli, hedefleriniz doğrultusunda ilerlemekten vazgeçmemelisiniz. Kendinizi gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız.  Başarı için en önemli ölçüt şüphesiz, kendinize güvenmeniz ve çok çalışmanızdır.

Sizlerin, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak, Türkiye’mizin muasır medeniyet yolculuğunda çok önemli roller üstleneceğinize olan inancımız tamdır.

Bu gün vesilesiyle, bizlere bu cennet misali toprakları miras bırakan İstiklal Mücadelemizin aziz kahramanlarını ve vatanımızın bütünlüğü için canını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin ve vatandaşlarımızın Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, kendilerine başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“19 MAYIS 1919 SİYASAL TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTASIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99 yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Özcan; “19 Mayıs 1919 siyasal tarihimizin dönüm noktasıdır. Anadolu’nun en doğusundan en batısına kadar İstiklal mücadelesi bu adımla başlamıştır” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 99 yıl önce iç ve dış düşmanların ihanetine son vermek ve düşmanı yurttan kovmak için Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun izinden gidenlerin anlayışının örnek alınması gerektiğine vurgu yaptı. Özcan; “19 Mayıs 1919 siyasal tarihimizin dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919'da bir vapur ile sessiz sedasız bir limana yanaşırken, Gazi Paşa o limandan Anadolu’ya ilk adımını atmıştır. Ancak o ilk adım büyük ve kutlu bir yürüyüşe dönüşmüştür. Anadolu’nun en doğusundan en batısına kadar İstiklal mücadelesi bu adımla başlamıştır. Samsun'a çıkarken, Türkiye ve dünya tarihini çok derinden etkileyen bir sayfa açmış, emperyalist ülkelerin, iç ve dış düşmanların tümüne birden meydan okumuş, ırk, din, dil, mezhep farkı gözetmeden özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele edeceğine inandığı halka güvenmiş ve sonucunda büyük bir mücadeleyi kazanmıştır.

99 yıl önce iç ve dış düşmanların ihanetine son vermek ve düşmanı yurdumuzdan kovmak için Samsuna çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun izinden gidenlerin anlayışı ve 19 Mayıs ruhu günümüzde de örnek alınmalıdır.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı 99. Yıl dönümünde kutluyor, Samsuna çıkarak Türk’ün kurtuluş meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun izinden gidenleri saygıyla, şükranla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

“TARİHİYLE GURUR DUYAN BİR GENÇLİK YETİŞİYOR”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle milletimizin, kendi topraklarında özgür ve bağımsız olarak yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etti. Bu kararlılıkla milletimizin bağımsızlığı, istiklali ve istikbalini gençlere emanet ederek gelecek nesillere olan inancını ortaya koydu. Yarınlarımızın güvencesi, milletimizin umudu olan genç nesilleri birlik ve beraberlik ruhuyla en iyi şekilde yetiştirmek, bilimde, sporda, sanatta ve her alanda eğitmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemiz üzerinde geçmişte oynanan kötü oyunların aynına bugün de şahit oluyoruz. Ancak dün olduğu gibi bugün de amaçlarına ulaşamayacaklar. Çünkü vatana ve millete faydalı, geçmişini, kültürünü iyi bilen, tarihiyle gurur duyan bir gençlik yetişiyor. Gençlerimize inanıyor ve güveniyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.

“VATAN SEVGİSİNİN VE BAĞIMSIZLIK AŞKININ BELGESİDİR”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Fedakarlık, kahramanlık ve cesaretin büyük örneklerinin verildiği kurtuluş savaşımız, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır. 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının belgesidir. 19 Mayıs 1919, milletimizin kaderini değiştiren dönüm noktalarından biridir. Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Samsun’da başlayan milli mücadele, kısa sürede bütün yurda yayılmış; el ele vererek büyük zorlukların üstesinden gelen milletimizin azim ve kararlılığı neticesinde zaferle taçlanmıştır.

Vatanını işgallerden kurtararak hür ve müstakil bir devlet kuran milli irade, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla 20. yüzyılın en önemli siyasi hadiselerinden birini gerçekleştirmiştir. Milli bayramlar, istiklalimiz için milletçe ne büyük bedeller ödediğimizi hatırlamamıza ve ülkemizi nerelere taşımamız gerektiğini düşünmemize vesile olmaktadır. Bu gün sizlerle aynı coşkuyu paylaşıyor olmamız milletçe siz gençlere verdiğimiz değeri ve duyduğumuz güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Başta gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

“GENÇLİK, GELECEKTİR”

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yüceer mesajında şu ifadeleri kullandı: “Nüfusunun büyük çoğunluğu genç olan ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, gençlerimizin kendilerini iyi yetiştirerek, ülke meselelerine duyarlı olmalarından geçmektedir. Üreten, yeniliklere imza atan, sorgulayan, araştıran, geliştiren bir gençlik Türkiye’yi daha güzel günlere taşıyacaktır. Türk gençliği kendisine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. 19 Mayıs, gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. Çünkü gençlik, gelecektir. Türkiye artık, edebiyatta, sanatta, sporda, eğitimde, bilimde ve teknolojide adını sık sık tüm dünyaya duyurmaktadır. Hedefimiz, ülkemizin en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan gençlerimizi, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum.”

“19 MAYIS KURTULUŞ MÜCADELESİNİN İLK ADIMIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türkoğlu; “Bayramlar Milli değerleri ayakta tutma ve her kesimden vatandaşın, ortak değerler etrafında kenetlenerek tarihi bilinci tazeleme günleridir. Bölgemiz ve ülkemiz üzerinde emperyalist devletlerin oynadığı oyunlara inat dini ve milli bayramlarımız daha anlamlı ve önemli hale gelmektedir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs Ulusal Egemenliğimizin başlangıç günüdür. 19 Mayıs, işgale uğramış bir milletin kurtuluş mücadelesinin ilk adımıdır. AKP iktidar da bulunduğu süreç içerisinde milli bayramları pasif, önemsiz bir hale getirmeye çalıştı.  İşgale uğramış bir ulusun bağımsızlığı için attığı ilk adım olan 19 Mayıs gününde yapılan anma etkinliklerini engellemek demek işgalden kurtulma adımında geri adım atmaktan yana olmak demektir. 19 Mayıs etkinliklerini yasaklamak demek Ülke yönetimi başkasına teslim etmeye yani manda ve himayeye karşı durmamak demektir. Bu anlayıştan kurtulmanın ilk adımıdır 19 Mayıs. İşte bu yüzde vatanın bölünmez bütünlüğünü, tam bağımsızlığı savunan ve tarihi bir süreçten geçtiğimiz çok iyi bilen bizler için 19 Mayıs önemlidir, anlamlıdır.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözünden yola çıkarak, bütün gençlerimizi ve kendini genç hisseden her bir vatandaşımızı bayramlarımıza ve tarihi bilincimize sahip çıkmaya çağırıyorum. Atatürk’ün de dediği gibi; "Gençler; cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz!"  Sizlerin heyecanı enerjisi, cesareti ile ortak değerlerimize sahip çıkacağız. Ve belleğimizden silinmesine izin vermeyeceğiz. AKP gençleri seçmen, üniversite öğrencilerini bacasız sanayi olarak görmektedir. Her ile bir üniversite anlayışı ile kurulan eğitim kurumları işsiz, geleceğinden endişe eden 828 bin iş genç yarattı. 55 ilimizin nüfusundan büyük olan bu sayının vebali AKP’nin omuzlarındadır.

Değerli genç kardeşlerim, umutluyuz. Varlığınız bizim en büyük umudumuzdur. Yarın Ulu Önderimizin Samsun’a ilk adımını coşkuyla kutlayacağız. Ve bu coşkumuz Atatürk’ün izinden giden Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’nin 22 Mayıs Salı günü saat 16.00’da Valilik önündeki mitingi ile daha da çok artacak. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun tüm geçlerimizi ve yurttaşlarımız mitingimize bekliyoruz.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizin 24 Haziran’da geleceğine ve Cumhuriyetine sahip çıkacağını biliyoruz.

Atatürk’ümüzün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizin ve tüm ulusumuzun Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, 19 Mayıs 1919’da başlayan büyük yolculuğun 99. Yıl dönümünde başta Atatürk olmak üzere, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyor, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

“EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİSİDİR”

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a geçerek ulusal bağımsızlık mücadelemizi başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihi, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda en önemli dönüm noktalarından birisi olmuştur. Dört bir yandan kuşatılmış ve işgal altına alınmış yurt topraklarında, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı bu bağımsızlık meşalesi, istiklal ve istikbal mücadelemizin bütün seyrini ve kaderini değiştirmiş, tüm vatana yayılarak sonu Cumhuriyetin ilanına uzanacak olan, tarihte emsali görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır.

Atatürk, tarihin altın sayfalarında sonsuza kadar kalacak olan bu önemli günü, 100. yaşına yaklaşan Cumhuriyetimizin yarınlarının sahibi olan gençlerimize bir bayram olarak emanet ve armağan etmiştir. Atatürk’ün ilkeleriyle ve çizdiği muasır medeniyetler hedefi doğrultusunda, gençlerimizin Cumhuriyetimize her daim sahip çıkacaklarına, yarınların gelişmiş ve müreffeh Türkiye’sini, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde inşa edeceklerine inancımız ve güvenimiz tamdır.

Bu düşüncelerle tüm üyelerimizin, Atatürk’ün bugünü armağan ettiği, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Bolu iş dünyası adına kutluyor, başta bu büyük mücadelenin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusal bağımsızlığımız için mücadele veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum.”

“19 MAYIS İSTİKBAL İSTİKLAL MÜCADELESİNİN İLK ADIMIDIR”

MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Abdullah Abat Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Abdullah Abat mesajında şunları kaydetti: “19 Mayıs,  işgal kuvvetlerinin esaretine boyun eğmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal önderliğinde verdiği İstikbal- İstiklal mücadelesinin ilk adımıdır.19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayılmıştır. Milletimizin özverisi ve hürriyete olan inancı ile birleşerek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır. Bu aziz topraklar, ecdadımızın canları pahasına gösterdiği olağanüstü ve onurlu mücadele ile vatan olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Bolu halkının ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”

 

 

Editör: TE Bilisim