Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Üniversitemizde ortaklaşa yürüttüğü projelerin gerçekleştirildiği, Bolu Gençlik Merkezi bünyesinde Gölköy yerleşkesinde açılan Genç Ofis’in tanıtım ve istişare toplantısı yapıldı.

BAİBÜ Genç Ofis’te düzenlenen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Öğrenci Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Bolu Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek ile Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Bayram Kaya ile Üniversitemizin tüm fakülte ve yüksekokul sekreterleri katıldı.

Toplantı kapsamında Bolu Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek, Gençlik Merkezi’nin çalışma ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 3 önemli ayak üzerine kurulduğunu vurgulayan Şimşek, “Bunlardan biri; yurt hizmetleri, ikincisi, spor hizmetleri ve üçüncüsü ise, gençlik hizmetleridir. Gençlik Hizmetleri, Gençlik Merkezleri aracılığıyla yürüttüğümüz, Genç Ofisler aracılığıyla yürüttüğümüz birimimiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak temsil edilir.” dedi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak Bolu’da Gençlik Merkezi ve Kamp Müdürlükleri aracılığıyla faaliyetler gerçekleştirdiklerini kaydeden Şimşek, “Biri Merkezde, biri Gerede’de, biri de Mudurnu’da olmak üzere toplam 3 Gençlik Merkezimiz var. Bir de Gençlik Merkezlerine bağlı olarak faaliyet yürüten Genç Ofisler var. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla üniversitelerde Gençlik Merkezleri yapılandırılmıştır. Üniversite Genç Ofislerimiz, burada Gölköy kampüsümüzde, Gerede kampüsümüzde birer tane bulunmaktadır. Seben ve Mudurnu da ise, yüksekokulların yanında Genç Ofisler yer almaktadır.” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZDAKİ AMAÇLARDAN BİRİ CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YIL HEDEFLERİNE ODAKLANMAK”

Bolu Gençlik Merkezi’nin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi veren Şimşek, “Gençlik Merkezlerinde uygulanan programları iki şekilde görüyoruz: Atölyeler ve kulüpler şeklinde. Atölyeler, örgün eğitim gibi, üniversitemizin yaygın eğitimi gibi, halk eğitim merkezleri gibi eğitim veren bir çalışma alanıdır. Kulüpler de, teorik eğitimin sahaya uygulandığı dış mekan çalışmalarıdır. Örneğin, Değerler Atölyesi’nde, İslam ve Anadolu kültürü medeniyeti, ahlak ve bizi bizi yapan değerlerimiz, yaşam kültürü, eskilerin adab-ı muaşeret dedikleri benzer konuları ele alıyoruz. Yine Dini İlimler Atölyeleri var. İnovasyon Atölyesi, bu biraz daha üniversitemizde akademik personeli ve bilimsel çalışmaları yakından ilgilendiren bir atölyemiz. Yenilikçi düşünme yeteneği, sosyal medya, medya, yazılım, kodlama, DNA teknolojileri, deneyap, tasarım, temel bilgisayar eğitimi, uygulamalı girişimcilik becerileri, bu atölyede işleniyor. Bunları tek tek fakülte ve yüksekokullarda değerlendirmeyi hedefliyoruz. Türkiye tarihi, haklar ve sorumluluklar, uluslararası ilişkiler, coğrafya, felsefe, mantık ve hukuk gibi alanlardan, Osmanlıca, Arapça, İşaret Dili ve İngilizce gibi dersleri aldık. Şu anda Japoncadan Çinceye, Rusçadan İtalyancaya kadar Gençlik Merkezimizde eğitim veriyoruz. Tüm bu çalışmalarımızdaki amaçlarımızdan biri tabii ki Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl hedeflerine odaklanmak.” ifadelerini kullandı.

“DEZAVANTAJLI GRUPLAR DA GENÇLİK MERKEZİMİZDEN FAYDALANABİLİYOR

İlhan Şimşek, Merkezim Her Yerde projesiyle, bedensel ya da sosyal dezavantajlı grupların Gençlik Merkezlerinden faydalanabildiğine dikkat çekti. Kitap okuma halkaları ile, ortaokuldan üniversiteye kadar tüm gençleri kitaplarla buluşturduklarını söyledi. Gönüllülük Kulübü’nün önemini dile getiren Şimşek, her fikir ve projeye destek vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, Gençlik Merkezi’nin çalışmalarına her zaman destek olan ve kolaylaştıran Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve ekibine teşekkür etti.

 “GENÇ OFİS’TE, ÖĞRENCİLERİMİZİN DÜŞÜNCELERİNE YOL GÖSTERECEK FAALİYETLER YAPMAYI ARZU EDİYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında Genç Ofis çalışmalarının birlikte yürütüleceğine işaret ederek, “Gelecek yılın projeleri dolu dolu ve gerçekten çok güzel. Yeni çalışmalarımızdan biri olan Öğrenci Merkezimizin canlı, üreten, talep edilen bir birim olmasını arzu ediyoruz. Buraya resmi kurumları davet ettik. Bunlardan biri de başarılı çalışmalarla öğrencilere gerçekten önemli katkılarda bulunan Genç Ofis. Merkezimizde aynı zamanda Kariyer Merkezi, Yetenek Kapısı, İş Kulübü gibi önemli organizasyonların ofisleri de bulunuyor. Bu sayede Merkezimiz öğrencilerin sadece eğitim aldığı bir yer değil aynı zamanda eğitim hayatları tamamlanıp mezun olduklarında bile, onların düşüncelerine yol gösterecek, yön verecek faaliyetlerin burada yürütüldüğü bir merkez olmasını tasarladık.” diye konuştu.

“GENÇLERİN ENERJİSİNE YÖNELİK, FAYDALI ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

BAİBÜ’de Öğrenci Dekanlığı birimi kurduklarını kaydeden Rektör Alişarlı, fakülte ve yüksekokul sekreterleri ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın Öğrenci Dekanlığı ile yürüteceği çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Öğrencilerin yüksek enerjilerine yönelik faaliyetler gerçekleştirmemiz gerek.” diyen Rektör Alişarlı, Gençlik Merkezlerinin bu faaliyetlerin ortaya konmasında önem arz ettiğini, üniversite gençliğine fayda sağlayacak faaliyetleri bu merkezlerde gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda, Bolu Gençlik Merkezi’nin 2022 faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi verildi; katılımcıların soruları cevaplandı.

Editör: TE Bilisim