4. Geleneksel Altın Bıçak Yemek Yarışması’nın düzenlendiği Gerede Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 46 öğrenci cübbelerini giyerek, mezuniyeti kutladı.

Haber: Oğuzhan Eke

 İmkânlarıyla ön plana çıkan Gerede Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 4. Geleneksel Altın Bıçak Yemek Yarışmasını tamamladı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüller takdim edildi. Yarışma ana yemek ve tatlı kategorilerinde gerçekleştirildi.  Yarışma sonrasında, okulda mezuniyet töreni de gerçekleştirildi. Törende 46 öğrenci diplomalarını aldı.

Okulu imkanlarına ilişkin bilgi veren Okul Müdürü Ufuk Öztürk, “Okulumuzda 13 derslik, konferans salonu, bir kapalı spor salonu, bir toplantı salonu, bir kütüphane, 4 adet mutfak atölyesi, bir unlu mamuller atölyesi, bir kanatlanma hizmetleri atölyesi, bir servis atölyesi yani, halkımızın yararlanabildiği, halkımıza açık bulunan uygulama restoranı olarak fiziki imkânları söyleyebiliriz” dedi.

“BATI KARADENİZ BÖLGESİNİN EN İYİ DURUMDA OLAN AŞÇILIK OKULUYUZ”

Okulun, 100 erkek öğrenci kapasiteli pansiyonu bulunduğunu ifade eden Öztürk, Batı Karadeniz’in imkanlar açısından en iyi okullarından olduklarını aktararak, “Bahsettiğim tüm bu imkanlar kapsamında, Batı Karadeniz bölgesinin en iyi durumda olan aşçılık okuluyuz diyecek kadar da iddialıyız. Akademik olarak artan başarılarımız ise takdire şayandır. Her yıl okulumuz adına katılan tüm öğrencilerimiz ulusal ve özellikle uluslararası yarışmalarda aldığı belgeler bizleri gururlandırmaktadır. Öğrencilerimizin yaz stajlarını genellikle Antalya bölgesinde protokol yaptığımız, ülkemizin en gözde, en iyi otellerinden yapmalarına imkan tanıyoruz. Her yıl 4-5 ülkeye yaptığımız Erasmus+ projeleriyle de öğrencilerimizin aşçılık konusunda yurt dışı deneyimi kazanmalarını ve böylece kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“REKABETÇİ VE HEDEFİ OLAN BİREYLER OLMALARINA TEŞVİK EDİYORUZ”

Öztürk, yarışmaya ilişkin de “Bu yıl 4’üncüsünü yaptığımız ‘Geleneksel Altın Bıçak Yemek Yarışmaları’ ile öğrencilerimizi uluslararası yarışmalara hazırlarken, aynı zamanda onları mesleki durumda rekabetçi ve hedefi olan bireyler olmalarına teşvik ediyoruz” diye konuştu.

Yarışma kapsamında derece giren öğrenciler şu şekilde:

Ana yemek

1.Koray Mert Kemiksiz

2. Ahmet Yakapınar

3.Yahya Acar

Tatlı kategorisi

1.Hakan Can

2.Durmuş Ali Taşdemir

3.Yakup Talha Laik

Editör: Oğuzhan EKE